Prijave za bespravnu seču drva
29. januara 2013.
O G L A S – konkurs za dva izvršioca
1. februara 2013.
Prikaži sve

Dom zdravlja u teškoj situaciji


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Direktor Doma zdravlja dr Nebojša Vukadinović,koji je dužnost direktora preuzeo pre oko dva meseca,izjavio je da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi zatekao alarmantno stanje. Velika šteta naneta je sklapanjem štetnih ugovora,gde je kao primer naveo ugovor o uvođenju video nadzora i postavljanje VIP antene,koji su sklopljeni sa Telekomom i firmom „Vukom“.

 

Osim što su o ovim i svim drugim nezakonitim radnjama u Domu zdravlja obavešteni Policijska uprava i tužilaštvo,Vukadinović,kao jednu od neophodnih mera,navodi štednju.

– Moraćemo da štedimo na sve načine. Kao prvo,ukinuta je stimulacija od 30 odsto,koju je probrana grupa radnika iz uprave i medicinskog osoblja,predvođena direktorom,primala duže vreme. Na godišnjem nivou ova stavka iznosi oko 1,5 miliona dinara. Takođe,vodićemo više računa prilikom nabavke materijala i izbora ponuđača – pojasnio je Vukadinović.

Za izlazak iz ovakve situacije,osim mera štednje,u planu rada za 2013. godinu predviđeno je unapređenje zdravstvene zaštite,povoljnija nabavka medicinskog materijala,pružanje kvalitetnijih usluga,edukacija radnika i nabavka savremene medicinske opreme.

 

Veličina slova: