Srbi na filmu u Velikom ratu
6. februara 2017.
Predavanje za pčelare
8. februara 2017.
Prikaži sve

Donacija EU Poljoprivrednoj školi


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Poljoprivredna%20skola

U okviru  projekta Podrška Evropske unije srednjem stručnom obrazovanjuPoljoprivredna škola „Radoš Jovanović-Selja“ dobiće novu opremu za izvođenje praktične nastave vredne 100.000 evra.

– Škola je do sada dobila novi traktor i pojedine priključne mašine za izvođenje nastave na školskoj ekonomiji. U najskorije vreme očekujemo kompletnu opremu za opremanje laboratorije i kabineta u kojima nastavu pohađaju učenici veterinarske,prehrambene i poljoprivredne struke,izjavio je direktor škole Nebojša Bjelić i dodao da će upotrebom novih poljoprivrednih mašina i opreme profesori i đaci imati znatno bolje i kvalitetnije uslove za izvođenje praktične nastave.

donacija%20poljoprivredna

Inače,ova škola jedna je od najboljih u Srbiji koja je među prvima uvela privređivanje na školskoj ekonomiji u cilju obezbeđivanja sredstva za renoviranje školskih prostorija i kabineta za praktičnu nastavu .

Ovde su i tokom letnjeg raspusta đaci vredno radili u povrtnjacima i voćnjacima,kako bi nadaleko čuveni po kvalitetu njihovi proizvodi došli do poznatih kupaca.

Školu pohađa oko 400 učenika u  pet stručnih smerova,pekarski,veterinarski,poljoprivredni,prehrambeni i nedavno uvedenom smeru vrtlar-cvećar .

 

Veličina slova: