Завршни концерт у Дому културе
12. јуна 2017.
Наставља се градња цркве у Товрљану
14. јуна 2017.
Прикажи све

Донација прокупачкој болници


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bol%2012

Општа болница „Др Алекса Савић“ у Прокупљу добила је донацију у вредности од 45.000 евра од компаније Нордеус,у оквиру акције „Битка за породилишта“ коју спроводи Фонд Б92.

Захваљујући овој донацији набављени су нови,савремени апарати што је омогућило отварање још једне операционе сале.

Добијеним средствима купљени су пацијент монитор,операциона лампа,апарат за анестезију,а два порођајна стола стара преко 40 година,замењена су новим столовима.

– Ово је наставак сарадње са Фондацијом  Б92 „Битка за породилишта“ која траје неколико година уназад. У претходном периоду од ове Фондације прокупачко породилиште је добило два ЦТГ апарата,сто за реанимацију новорођенчади,транспортни инкубатор и четири клима уређаја. Овом значајном донацијом,пре свега,подићи ћемо квалитет здравствених услуга  на виши ниво,када је у питању наша здравствена установа. Иначе,породилиште у Прокупљу покрива све четири општине Топличког округа са око 100.000 становника,а последњих десетак година,број новорођених беба креће се око 700 годишње. Свака донација је добродошла,а брига о женама-трудницама,породиљама  и  новорођенчади је један од приоритета свих нас,истакао је начелник  Гинеколошко-акушерске службе Опште болнице „Др Алекса Савић“,др Ненад Радмановић. 

bol%2013

Величина слова: