Нови изглед улице
22. августа 2017.
Комисија процењује штету
24. августа 2017.
Прикажи све

Драинчеви сусрети почињу 29. августа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Drainac%20%20(2) 

Други део овогодишње 48. књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“,биће одржан 29. и 30. августа. Годинама уназад сусрети почињу већ традиционалним полагањем цвећа на бисту песника Радета Драинца на Хисару. Тако ће бити и овог пута,песници ће се у 11 часова окупити испред његовог споменика и њему у част казивати стихове.

Сат времена касније у Општини Прокупље,на самом уручењу награде „Драинац“ овогодишњем добитнику Миловану Данојлићу обратиће се министар културе и информисања Владан Вукосављевић. По уручењу награде уследиће и беседа добитника,а о портрету лауреата говориће председник жирија за доделу ове награде Горан Максимовић. Истог дана у 16 часова и 30 минута учесници 48. песничких сусрета посетиће Драинчеву родну кућу у Трбуњу. У Културном центру „Драинац“ у Блацу,Марија Ђајић одиграће монодраму под називом „На дан свођења рачуна“ – о Драинцу и Багрјани.
kuca_1%20Drainac
Песници овогодишње манифестације,такође у блачком Културном центру у 19 часова,одржаће књижевно вече,на коме ће се подсетити на ово велико песничко име.
Другог дана сусрета 30. августа,песници ће посетити Плочник и Ђавољу варош,а у 17 часова ће у сали СО Куршумлија одржати књижевни скуп. Два сата касније,песнички караван се сели у Народни музеј Топлице,где ће Марија Ђајић и за Прокупчане одиграти монодраму „На дан свођења рачуна“ која говори о Драинцу и Багрјани.
У 20 часова на истом месту,учесници сусрета ће љубитеље поезије обрадовати својим стиховима,а потом се селе у ресторан „Варошки сокак“,где ће од 21 сат учествовати у боемској вечери,на којој ће бити уручена награда за најбољу збирку поезије топличког писца у 2016. години.
Учесници овогодишњих 48. Драинчевих сусрета поред лауреата Милована Данојлића су и Петар Цветковић,Томислав Маринковић,Тања Крагујевић,Душко Новаковић,Раде Ђокановић,Гордана Ђилас,драмски уметник Вицо Дардић и топлички песници Дане Стојиљковић,Немања  Вељовић,Даниел Јовановић,Саша Миловановић и Миливоје Крстић. 
Величина слова: