Dramski studio Gimnazije oduševio publiku
20. aprila 2017.
Promocija knjiženog prvenca Srbijanke Stanković
24. aprila 2017.
Prikaži sve

Drainčevi susreti u maju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

raka_drainac___poruka

Na Savetu Drainčevih susreta rečeno je da je program majskog dela 48. književne manifestacije Drainčevi susreti pesnika,spreman  za početak.

Ovogodišnji susreti,kako je istaknuto,počeće tradicionalnim polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu. U Udruženju književnika Srbije istog dana u 18 časova biće održana promocija knjige „Antologija dobitnika nagrade Drainac 1996-2016“,dok će u kući Đure Jakšića od 20 časova svoje stihove  govoriti toplički pesnici.

Majski deo programa nastavlja se 4.maja u Prokuplju,kada će se dečiji pesnici Tode Nikoletić,Vlasta Cenić i Elizabeta Georgijeva,družiti sa mališanima iz Prokuplja,Žitorađe,Blaca i Kuršumlije.

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u 15 časova Piramida knjiga Narodne biblioteke Srbije svečano će uručiti prikupljene knjige prokupačkoj biblioteci. Majski susreti poezije od 17 časova biće preseljeni  u Narodni muzej Toplice,kada će Drainčevu poeziju kazivati Danilo Petrović,a za muzički program biće zadužen Aleksandar Miljković. Predstaviće se i Poetski teatar Biblioteke,a besedu o Draincu govoriće dr Gojko Tešić. Na istom mestu od 19 časova i 30 minuta biće održana tribina „Generacije 70-ih- Magistralni tokovi i dometi“,na kojoj će učestvovati Gojko Tešić,Dragan Bošković i Jelena Mladenović.

U programu Drainčevih književnih susreta uvrštene su i Sesije filozofskog društva,koje će biti održane 19. i 20. maja u Narodnom muzeju Toplice.

Veličina slova: