Одобрена средства за самозапошљавање
22. јуна 2016.
Корак у боји са најмлађима
24. јуна 2016.
Прикажи све

Дружењем до квалитетнијег живота


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dijalizarani

Захваљујући финансијској помоћи Општине Прокупље, Удружење дијализираних и трансплантираних из Прокупља реализовало је едукативнотуристички излет до Врњачке Бање. На путу за ово познато бањско лечилиште чланови Удружења посетили су и Цркву Лазарицу у Крушевцу и манастир Љубостињу надомак Трстеника.

– Захваљујући Општини Прокупље,која већ другу годину кроз конкурс за невладине организације подржава наш рад,организовали смо излет и пружила нам се могућност да посетимо ове значајне културноисторијске и туристичке дестинације, рекао је председник Удружења дијализираних, трансплантираних и бубрежних болесника Топлице – Прокупље Милан Крстић и додао да је пацијентима на овом путовању била обезбеђена медицинска пратња.

Он је истакао да је подршка локалне самоуправе врло значајна,јер прати напоре Удружења да својим члановима омогући разноврсне садржаје, иако се ради о најтежим болесницима,који се углавном дијализирају три пута недељно и ретко су у могућности да напусте своје место боравка.

– Сматрам да је овакав вид дружења за пацијенте на хемодијализи од огромног значаја,како у здравственом,тако и у психосоцијалном погледу. На овај начин повећава се поверење између пацијената и медицинског особља,заборављају се свакодневне тешкоће са којима се сусрећу наши пацијенти, рекао је др Владица Мишковић и изразио задовољство што је путовање протекло без икаквих проблема код пацијената.

Он је изразио наду да ће убудуће бити више прилика за овакво дружење дијализних пацијената, али и медицинског особља,како би олакшали бриге и тешкоће које прате ове храбре људе.

У прокупачкој болници сем пацијената из Прокупља,  дијализирају се пацијенти из још две општине Топличког округа,пацијенти из Блаца и Житорађе. Треба истаћи да рад овог удружења помаже само Општина Прокупље.  

Величина слова: