Plan za odbranu od poplava
24. januara 2013.
Uručene Svetosavske povelje
28. januara 2013.
Prikaži sve

Dugovanja blokirala rad Direkcije


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Direkcija za urbanizam, izgradnju i stambene poslove Opštine Prokuplje je u jako teškoj situaciji. Ukupan dug ovog javnog preduzeća iznosi oko 400 miliona,a račun je u blokadi 60 miliona dinara.
– Ko je odgovoran za ovakvo stanje i kakvi su,konkretno,potezi doveli do ovoga ja ne znam,niti bih mogao o tome da govorim dok je istraga u toku. Nadležne policijske službe rade svoj posao pa ću o detaljima moći da govorim tek kad podaci budu kompletirani. U ovom trenutku je najvažnije da smo zaustavili kola da više ne idu nizbrdo,kazao je Novica Radosavljević,koji je dužnost direktora Direkcije preuzeo pre dva meseca.

Radosavljević je na konferenciji za novinare naveo da su se,zbog ovako teške situacije,obratili za pomoć Vladi Srbije, koja je najavila da će posredovati u rešavanju problema sa velikim dugovanjima ovog preduzeća,tako što će deo duga preuzeti na sebe. Radosavljević je dodao i to da se nada da građani neće mnogo otrpeti,bar kada je u pitanju zimsko održavanje puteva i da će deo obaveza preuzeti i lokalna samouprava,bez čije će pomoći preduzeće teško izaći na kraj,jer je tek ovih dana isplaćena trećina duga iz decembra meseca preduzeću kome su povereni poslovi čišćenja snega sa gradskih ulica i lokalnih puteva.

Veličina slova: