Општина Прокупље је пример добре праксе
28. септембра 2017.
Спортски викенд
2. октобра 2017.
Прикажи све

Две деценије постојања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

udruzenje111 udruzenje11111

Обележавању двадесетогодишњице постојања и рада Удружења мишићних и неуромишићних болести Топличког округа,поред многобројних донатора и сарадника из Прокупља,Ниша и Лесковца и других општина,присуствовали су помоћник министра за рад,запошљавање,борачка и социјална питања Милош Јанковић,председник Општине и Скупштине општине Прокупље Александар Симоновић и Дејан Лазић са сарадницима.

Председник Управног одбора удружења Миша Цветковић рекао је да је 28.септембра 1997. године одржан састанак у сали биоскопа Топлица када је и званично почео рад организације.

– Много рада,труда,енергије,стрпљења и знања требало је да би се створило једно овакво удружење које је једно од најбољих у Србији. Стручњаци различитих профила свакодневно су радили,раде и радиће са особома са инвалидитетом,рекао је он додавши да корисници Дневног боравка „Сунце“ у Водицама код Прокупља свакодневно показују енергију за стицање нових знања.

– У установи свакодневно борави 17 корисника са којима ради стручан тим од седам радника. Наш циљ је да овде бораве деца ометена у развоју из Житорађе,Блаца и Куршумлије,рекао је технички секретар удружења Драгослав Петровић и додао да су они током 20 година рада имали изузетну сарадњу надлежног министарства,локалне самоуправе,многобројних невладиних организација и донатора.

Он је истакао да својим радом и опремљеношћу установа спада међу 10 најбољих у Србији.

За допринос и сарадњу у раду у протекле две деценије истакнутим појединцима,установама,институцијама и донаторима додељене су захвалнице и похвале.  

Величина слова: