Нишлије најбољи на турниру
22. септембра 2014.
Млади сликари на делу
24. септембра 2014.
Прикажи све

Две награде на Републичкој смотри за „Различак“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Hajdududuci%20u%20Smederevskoj%20Palanci

Драмска група „Различак“,која ради при Уметничкој радионици „Растко“ у Прокупљу,на Републичкој смотри дечијег стваралаштва у Смедеревској Паланци освојила је две награде са представом „Хајдудудуци“. Глумац Вељко Вељовић проглашен је за најбољег глумца смотре,а цела екипа награђена је за изузетно функционисање на сцени и тимски рад.

Редитељка ове представе и професорка српског језика у Основној школи „Ратко Павловић Ћићко“ Милка Тошић истакла је да се поноси овим младим људима,јер рад са њима представља велико задовољство.

– Они свако моје „давање“ на најбољи начин узврате. И овога пута су то урадили на једини могући начин,одушевивши публику и жири који је морао да их награди највећим наградама,рекла је Тошићева.

Овом приликом награђена је и Јована Илић,која је понела престижно признање за глумачко остварење „Петар Пан“ и проглашена за глумицу вечери. Да је конкуренција била велика казује и то да је на смотри учествовало девет дечијих представа и то из Сремске Митровице,Бајине Баште,Бачке Паланке,Азање,Малог Црнића,Инђије и Јагодине.

Стручни жири Републичке смотре дечијег драмског стваралаштва,који је чинио глумац Фуад Табучић,драмутург Тијана Јозић и глумица Драгана Мерчевска,одао је признање Вељку Вељовићу као најбољем глумцу,али је истакао и да је тимски рад овог петнаесточланог глумачког ансамбла задивљујући.

Фестивал дечијег стваралаштва у Смедеревској Паланци ове године одржан је по осми пут,а другу годину заредом има карактер републичког такмичења у овој категорији уметничког стваралаштва.  

Величина слова: