Вулин – Чувајте сећање на “гвоздене” јунаке
6. новембра 2017.
Богат програм за Дан школе
8. новембра 2017.
Прикажи све

Две награде у Лесковцу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

leskovac%201

На Фестивалу аматерске позоришне режије у Лесковцу,Тијана Петровић је добила трећу награду за режију представе „Ана је чекала“,док је награда за најбољу споредну женску улогу припала Љиљани Илић.

-Посебно поздрављамо одлуку и храброст редитеља и позоришта да ради драму ауторке која није афирмисана и уз то своје суграђанке. То је реткост у данашње време,а посебно што су они то са успехом извели. Верујемо да је то пут којим треба наша позоришта да иду,да подрже младе ауторе из својих средина,истакао је говорећи о представи „Ана је чекала“,коју је Аматерско позориште „Хранислав Драгутиновић“ урадило према драми Србијанке Станковић.

Посебне похвале за своју глуму добила је Љиљана Илић,која је на сцени прокупачког позоришта у овој представи,играла после 20 година. Њоме је успела да очара не само прокупачку,већ и лесковачку публику,али и угледни жири,који је њену ролу оценио као „бомбону од епизоде“.

Глумце ове представе веома је обрадовала вест о наградама због којих су се на сцену лесковачког позоришта попели по други пут.

У Аматерском позоришту „Хранислав Драгутиновић“,које ради при Дому културе „Радивој Увалић Бата“,истичу да су представу играли целим срцем.

-Веома смо се обрадовали што смо прошли селекцију за фестивал и што смо добили прилику да играмо пред изузетно угледним и стручним жиријем. Ова награда је потврда нашег квалитетног рада,рекли су актери представе „Ана је чекала.“

leskovac%202

Величина слова: