Obeležen svetski dan hrane
16. oktobra 2017.
Bogat program za poslednju nedelju oktobra
18. oktobra 2017.
Prikaži sve

Edukativne radionice „Coca-cola podrška mladima“

kokakola%201

U Opštini Prokuplje u toku su edukativne radionice u okviru kojih će nezaposleni mladi prokupčani steći nove lične i poslovne veštine,ključne za lakše zaposlenje.

Program je pokrenula kompanija Coca-cola HBC Srbija u saradnji sa Ministarstvom za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja,Nacionalnom službom za zapošljavanje, NALED-om i Opštinom Prokuplje.

-Odlučio sam da pohađam ovu radionicu kako bi naučio nove veštine koje će mi pomoći da nađem posao. Danas je drugi dan radionice,mislim da smo dosta toga naučili što nam je potrebno da brže dođemo do zaposlenja,a to je komunikacija sa poslodavcem,pisanje SV,  kao i druge administartivne poslove,rekao je Nikola Milosavljević iz Prokuplja.

Obuku pohađa i Anđela Raković,student  Informatike,koja kaže da  su ovakve radionice koje vode stručnjaci sa velikim iskustvom od izuzetnog značaja za mlade ljude koji su kao i ona na kraju školovanja .

-Prijavila sam se za učešće u radionici kako bi stekla nova i usavršila postojeća znanja,jer mi predstoji traženje posla. Naučili smo zašto je bitna komunikacija,dobro napisana radna biografija,kao i sve što je potrebno u traženju posla. Svi mi to mislimo da znamo,ali je stručna pomoć veoma bitna kako bi usavršili poslovne veštine,kazala je Anđela Raković.

Ovaj program se realizuje u 14 gradova u Srbiji,a do kraja godine kroz edukativne radionice proći će oko 1.000 mladih.

kokakola%202

Veličina slova: