Prevencijom protiv bolesti srca
20. septembra 2016.
Vojni lekari u selima prokupačke opštine
22. septembra 2016.
Prikaži sve

Ekipa “S Tamarom u akciji” u Bresničiću

 tamara%201

Ekipa serijala emisije  S Tamarom u akciji na čelu sa autorkom i voditeljkom Tamarom Grujić već treći dan boravi u selu Bresničić nedaleko od Prokuplja. Osnovni cilj boravka ove ekipe je popravka i adaptacija kuće meštanina Stevana Rakića.

– Druga sezona emitivanja serijala S Tamoram u akciji do kraja godine snimaće se u 16 epizoda na teritoriji Topličkog,Nišavskog,Pčinjskog,Jablaničkog i Pirotskog okruga. Osim pomoći ugroženim porodicama,cilj nam je da prikažemo prirodne lepote,običaje i kulturu  ljudi u sredinama u kojima snimamo epizode,rekla je Tamara Grujić i dodala da je porodica Rakić izabrana na predlog Centra za socijalni rad Prokuplja i komšija.

Prema njenim rečima,za pet godina koliko traje ovaj serijal, renovirali su 105 kuća u Srbiji i tako mnogim porodicama omogućili da žive i rade u lepšim uslovima.

Autorka i voditeljka ovog serijala je podvukla da će se na kući Rakića,koja je stara 170 godina,a  pravljena je od blata, raditi na postavljanju nove termoizolacije,vodovodnih cevi,  kupatila,elektroizolacije i novog poda u prostorijama. Radovi na kući će trajati pet dana,a šestog dana porodica će se useliti u nju.

tamara2 tamara3

– Kao i u drugim sredinama i u opštini  Prokuplje smo naišli na sponzore koji su pomogli da se renovira kuća i adaptiraju prostorije. Sve poslove na kućama rade vrsni majstori iz Surdulice na čelu sa šefom Ivanom Božilovićem,izjavila je Tamara Grujić i podvukla da su njene emisije naišle na izuzetno dobar prijem kod gledalaca i da će na proleće  krenuti novi serijal od 14 emisija koje će se snimati na jugu Srbije.

Vlasnik kuće Stevan Rakić,čija žena je rođena u Skadru u Albaniji i otac dve devojčice od dve i pet godina,zahvalio se svima koji su pomogli da ekipa RTS dođe u njegovo rodno selo i da  pristupi renoviranju njegove kuće.

tamara4

– Prošle godine sam imao poplavu u podrumskim prostorijama. U saniranju štete finansijsku pomoć sam dobio od lokalne samouprave,rekao je Rakić koji se zahvalio i svojim komšijama koji mu pomažu u ovoj akciji.

Radove na kući obišao je i član Opštinskog veća Opštine Prokuplje Radoslav Mihajlović,koji je rekao da je ovo humani gest ekipe S Tamarom u akciji RTS.

– Osim humanog karaktera,snimanje ovog serijala,pored drugih predstaviće i našu opštinu sa njenim prirodnim,privrednim i kulturnim potencijalima. U renoviranju kuće porodice Rakić,pomoć pružamo i mi kao lokalna samouprava uz svesrdnu podršku prokupačkih privrednika i naših javnih  preduzeća,rekao je Mihajlović.

Autorka i voditeljka  Tamara Grujić je naglasila da će gledaoci emisiju o radovima na kući porodice Rakić i njihovo useljenje,moći da gledaju na Prvom kanalu Javnog servisa RTS 28. oktobra sa početkom  u 21 čas. 

Veličina slova: