Pomoć u kući za najugroženija lica
12. novembra 2015.
„Sobe od vode“ Ivane Živić Jerković
16. novembra 2015.
Prikaži sve

Emocijama ka apsolutnoj slobodi


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

izlozba%20jelena1 izlozba%20jelena2

Prvu samostalnu izložbu slika Jelene Mitić iz Prokuplja,u holu bioskopa „Toplica“ otvorio je organizator Likovne sekcije Doma kulture Milan Ilić,rečima hvale. On je ispred prokupačkog Doma kulture istakao da oseća zadovovoljstvo što je ova ustanova u prilici da ugosti i podrži mlade umetnike,koji su na početku karijere,ali već izgrađeni i  na putu da postanu veliki i poznati.

Zahvaljujući se na dobrodošlici i pre svega na podršci,autorka izložbe slika pod nazivom „Akteri ateljea“ Jelena Mitić je istakla da joj je veliko zadovoljstvo što svoje radove može da prikaže u svom rodnom gradu.

-Hvala vam što ste večeras sa mnom. Posebno hvala mojoj porodici i prijateljima,koji su od početka verovali u mene. Ovom prilikom se zahvaljujem i svima onima koji nisu verovali u mene,jer su i oni podjednako uticali na moju motivaciju i želju da istrajem i uspem,naglasila je Mitićeva.

U razgovoru sa ovom mladom umetnicom saznali smo i to da u našem gradu odnedavno postoji oaza za sve umetnike i mlade ljude koji su okrenuti lepom,alternativnom i drugačijem,kakva je upravo i ona sama.

 Art pub Black fox je nastao zahvaljujući kreativnoj energiji ove mlade slikarke i traje pod sloganom „Zato što možemo sve kontra od onoga na šta su nas navikavali!“

izlozba%20jelena

Svoj talenat ona je brusila u Novom Sadu,kod akademskog slikara Veljka Kovačevića. Iz ovog ateljea ponela je u rodni grad divne uspomene i temelje slikarskih veština. Svoja platna ipak oblaže emocijama i stvra isključivo povedena osećajima.

-Kad god su me vodile emocije bilo je dobro. Kada sam radila ono što mi je bilo nametnuto,nisam bila zadovoljna rezultatima. Bivalo je to dobro,ali se osećala negativna energija,zato kada imam želju za slikanjem,potpuno je nebitno hoću li imati model ili ću svoju unutrašnju viziju da prenesem na platno,dodala je Jelena.

Njeni slikarski uzori su Frida Kalo i Pablo Pikaso.

-Ona je borbena i jaka,a on inovativan,kaže Jelena.

Mi joj želimo da postane slavna i poznata koliko i ova dva umetnika i da svojim talentom,istrajnošću i različitošću uspe u pokretanju novog i drugačijeg u svemu što zamisli.

 

 Ljubitelji likovne umetnosti u narednih 15 dana moći će da pogledaju izložbu ove mlade i talentovane slikarke,koja je zapravo izložba modela,koji su crtani u ateljeu Jeleninog mentora,akademskog slikara Veljka Kovačevića. 

Veličina slova: