Obnova gazdinstava do kraja aprila
20. aprila 2016.
Obeležen Dan volontera
22. aprila 2016.
Prikaži sve

Evropska podrška preduzetnicama


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

progres

 Evropska unija i Vlada Švajcarske  obezbedile su 368.000 evra za razvoj ženskog preduzetništva u opštinama jugoistočne i jugozapadne Srbije,koje su obuhvaćene programom Evropski PROGRES.

Izdvojenim sredstvima će 48 žena iz 22 opštine pokrenuti svoja preduzeća,čime će se znatno poboljšati kvalitet života njihovih porodica,kao i ekonomski razvoj opština u kojima žive.

Nove preduzetnice,koje se između ostalih delatnosti,bave stomatologijom,proizvodnjom odeće,nakita,preradom voća i povrća,dobile su opremu kako bi otpočele poslovanje.Pored toga,one su kroz aktivnosti Evropskog PROGRESA ovladale i zanimanjima o marketingu,prodaji,porezima i pravim aspektima poslovanja.

-Zapošljavanje žena i njihovo uključivanje na tržište rada jedan je od prioriteta Vlade Srbije i zato smo mi aktivni partneri u  aktivnostima koje finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarsk preko Evropskog PROGRESA,a imaju za cilj unapređenje društvenog i ekonomskog položaja žena i rodne ravnopravnosti,navela je ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović,prilikom dodele sertifikata preduzetnicama

Opština Prokuplje jedna je od opština u Srbiji koja je među prvima potpisala Povelju o rodnoj ravnopravnosti,kao i opština koja je formirla Savet za rodnu ravnopravnost.

Prema rečima ministarke Joksimović,2016. godina je proglašena  za godinu preduzetništva,  s posebnim aspektom na žensko preduzetništvo.

Čestitajuće novim preduzetnicama,ambasador Vlade Švajcarske u Srbiji Žan Daniel Ruh je  rekao da više od decenije,Vlada Švajcarske i Evropska unija,zajedno sa Vladom Srbije podržavaju uspostavljanje institucionalnog i pravnog okvira za rodnu ravnopravnost.

-Na ovaj način promovišemo žensko preduzetništvo,ali i rodnu ravnopravnost. Vi predstavljate pravi uzor za druge žene koje žele da se osmostale i počnu svoj posao a Evropski PROGRES je tu da vam pruži podršku,rekao je ambasador Ruh.

Veličina slova: