Sastanak predstavnika Vojske i boračkih udruženja
5. februara 2015.
Skraćene pojedine gradske i prigradske linije
9. februara 2015.
Prikaži sve

FEDES na proleće


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

       sedeff                   sedeff%201

Ove godine na proleće decu učesnike,ali i sve one koji Festival dečijeg stvaralaštva smatraju najlepšom i najveselijom manifestacijom u gradu,očekuje baš on. Dobro poznati FEDES prema ranijim ocenama žirija može parirati mnogo većim festivalima,koji traju mnogo više godina.

Da se njemu već raduju učesnici koji će posle obradovati one u publici svedoče deca iz Dečijeg hora Doma kulture i solisti koji su već počeli vredno da rade na pripremama za ovaj važan događaj. Biće to sedmi po redu FEDES,a za njegov najvažniji deo „Dečiju pesmu“,već je izabrano 16 pesama,čiji su autori toplički pisci i kompozitori,jer ova manifestacija od početka računa i oslanja se na sopstvene snage i promociju pravih vrednosti Toplice.

– Solisti su već dobili tekstove,notne zapise i matrice,tako da su sa svojim profesorima solfeđa počeli uvežbavanje,rekao je direktor Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vlada Drobnjak i istakao da 14 solista pohađa Muzičku školu na čijem je on čelu.

U okviru FEDES-a već po tradiciji biće organizovano i takmičenje učenika ove škole na odsecima klavira,harmonike,gitare i violine u izvođenju klasične muzike. U ovom delu programa učestvuju i učenici izdvojenih odeljenja iz Blaca,Kuršumlije i Žitorađe.

Dirigent Dečijeg hora Doma kulture Sanja Stojković naglašava da se deca već sada raduju ovogodišnjem FEDES-u i da su horisti već počeli pripreme tako što rade na uvežbavanju pesama.

U okviru ove manifestacije pored vesele „Dečije pesme“ biće održano i takmičenje u klasičnoj muzici,veče narodne muzike i stvaralaštva,koje uvek bude dobro prihvaćeno od strane publike i takmičenje u likovnom i literarnom stvaralaštvu kome se opet najviše raduju deca.

Veličina slova: