Министарка Зорана Михајловић у Прокупљу
7. априла 2016.
Глумац Ђорђе Стошић најбољи у Крагујевцу
12. априла 2016.
Прикажи све

ФЕДЕС почиње у среду


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

FEDES%201

Фестивал дечијег стваралаштва је најлепша манифестација нашег града,јер у њој учествују талентована деца,која своје песме и игре посвећују својим другарима,који због њих долазе у великом броју да их слушају и гледају,где год да наступају.

О ФЕДЕС-у као најлепшем и најмлађем цвету свих културних манифестација у Прокупљу,изузетно лепо мишљење имају и они старији. Они  кажу да песма и све шаренило које ФЕДЕС са децом донесе,онда када се дешава,учине наш мали град великим,најсвечанијим и најрадоснијим у Топлици,али и шире.

Ове године ФЕДЕС почиње 13,а завршава се 22. априла.

– Већ другог дана ФЕДЕС-а,тачније 15. априла,у Народном музеју Топлице прогласићемо најбоље литерарце и ликовњаке,који су своје радове слали до 7. априла на неколико тема,у којима су описали и осликали сву своју љубав према родној Топлици. Овом приликом биће проглашени и најбољи међу инструменталистима,док ће награде свима који ће,према мишљењу жирија и публике бити проглашени за најбоље,бити додељене на финалној вечери „Дечије песме“ 22. априла,истакла је директорка прокупачког Дома културе Тијана Петровић.

Распевана и креативна „Дечија песма“ ове године ће садржати 14 песама. Из Основне музичке школе „Корнелије Станковић“ су нам рекли да су спремни за почетак и да су се већ припремили за такмичење које се организује на одсецима клавир,хармоника,виолина и гитара.

„Дечију песму“ имаће прилику да виде сви ученици основних прокупачких,блачких,куршумлијских и житорађских школа и гласају за свог фаворита. У Житорађи су 14. априла,а у Блацу и Куршумлији 19. априла.

Организатори ове манифестације су прокупачки Дом културе и Основна музичка школа „Корнелије Станковић“,а оснивач и генерални покровитељ Општина Прокупље.  

FEDES%202 FEDES%203

Величина слова: