Romkinje teško dolaze do posla
14. marta 2016.
Održana sednica Štaba za vanredne situacije
16. marta 2016.
Prikaži sve

Fedes u aprilu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

FEDES%20foto%20Dragi%20Stojkovic 

Za sve učenke osnovnih škola Topličkog okruga,Organizacioni odbor Festivala dečijeg stvaralaštva 2016. godine,raspisao je po osmi put likovni i literarni konkurs.

-Cilj nam je da deca kroz radove istaknu i pokažu ljubav prema rodnoj Toplici,ali i da podstaknemo kreativnost,istakao je radnik marketinga prokupačkog Doma kulture Vladan Milutinović,dodajući da su se organizatori potrudili da i ove godine nagrade budu vredne i zanimljive.

Teme na koje će zainteresovani i talentovani učenici slikati su „Pobuna violinskih ključeva“,„Razigrane note mog detinjstva“ i „April u Toplici“. Za one koji više vole da stvaraju kroz reči zadate teme su „April u Toplici“,zatim „Ovu pesmu posvećujem tebi rodna reko“,„Hisar moj saputnik“,„Razigrane note mog detinjstva“,„Na krilima zavičajne melodije“ i „Sve što dodirne nas dvoje kao potez gudala nas spaja i iz dveju struna jedan mami glas“. Rok za dostavljanje dečijih radova je 7.april.

Prema rečima direktora Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“ Vlade Drobnjaka,pripreme za ovogodišnju „Dečiju pesmu“ su već počele. Ona će ovoga puta imati 14 pesama,a odabrani su i solisti koji će ih izvoditi.Učenici Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“,već se pripremaju za takmičenje koje se organizuje na odsecima klavir,harmonika,violina i gitara i na njemu će učestvovati đaci ove škole iz Prokuplja,Blaca,Kuršumlije i Žitorađe.

I deo programa koji se odnosi na muzičko narodno stvaralaštvo se uveliko priprema,naglašavaju u Domu kulture.

 

Ovogodišnji osmi po redu Fedes,najveća dečija manifestacija na području Topličkog okruga biće održana od 13. do 22. aprila. Organizatori manifestacije su Opština Prokuplje,prokupački Dom kulture i Osnovna muzička škola „Kornelije Stanković“.

Veličina slova: