Javna debata energetska efikasnost
16. oktobra 2013.
Održana debata o energetskoj efikasnosti
21. oktobra 2013.
Prikaži sve

Festival „Lektirići fest“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Predstavom „Začarana princeza“,koju su članovi DGDO „Lektirići“ Narodne biblioteke „Rade Drainac“ iz Prokuplja izveli za učenike prokupačkih osnovnih škola „Milić Rakić Mirko“ i „Ratko Pavlović Ćićko“,počeo je Festival pozorišnih grupa biblioteka Srbije,pod nazivom „Lektirići fest“.

Festival je ove godine pozivni. Učestvuju pozorišne ekipe iz Mokrina,Dimitrovgrada i Prokuplja,a u pratećem programu, kao gosti Festivala nastupiće srednjoškolski centar „Đorđe Petrov“ iz Krive Palanke iz Makedonije, rekao je pozorišni reditelj i predstavnik prokupačke biblioteke Zoran Cvetković.                            

On je naglasio da neće biti rangiranja predstava,ali da će biti dodeljene diplome za režiju,scenografiju,glavnu i sporednu žensku i glavnu i sporednu mušku ulogu,scenski govor i kostimografiju. Žiri sastavljen od dece,predstavnika prokupačkih osnovnih škola i predstavnik prokupačkog Doma kulture,na kraju festivala odrediće kome će pripasti nagrada publike.

Žiri,koji će odlučivati kome će pripasti diplome ovog Festivala,radiće u sastavu direktorka prokupačkog Doma kulture Tijana Petrović,PR menadžer Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Natalija Milosavljević i dugogodišnji glumac Prokupačkog pozorišta Miroljub Mirović Facir.

U Bioskopu Toplica u 13.00 sati 17. oktobra nastupiće predstavnici Narodne biblioteke „Detko Petrov iz Dimitrovgrada. Oni će za učenike Osnovne škole „9. oktobar“ igrati predstavu „Rasprodaja snova“. U petak, u 13.00 sati,na programu ovog Festivala biće „Revizor“ SOU „Đorče Petrov“ iz Krive Palanke iz Makedonije. Ova predstava predviđena je za učenike srednjih škola,a istog dana u 16.30 za osnovce škole „Nikodije Stojanović Tatko“ „ Belu koridu“ izvešće predstavnici Narodne biblioteke „Jovan Popović“ iz Kikinde,ogranak „Miroslav Antić“ iz Mokrina.

DSC_8889 DSC_8908

 

Veličina slova: