Javna debata energetska efikasnost
16. oktobra 2013.
Održana debata o energetskoj efikasnosti
21. oktobra 2013.
Prikaži sve

Festival „Lektirići fest“

Predstavom „Začarana princeza“,koju su članovi DGDO „Lektirići“ Narodne biblioteke „Rade Drainac“ iz Prokuplja izveli za učenike prokupačkih osnovnih škola „Milić Rakić Mirko“ i „Ratko Pavlović Ćićko“,počeo je Festival pozorišnih grupa biblioteka Srbije,pod nazivom „Lektirići fest“.

Festival je ove godine pozivni. Učestvuju pozorišne ekipe iz Mokrina,Dimitrovgrada i Prokuplja,a u pratećem programu, kao gosti Festivala nastupiće srednjoškolski centar „Đorđe Petrov“ iz Krive Palanke iz Makedonije, rekao je pozorišni reditelj i predstavnik prokupačke biblioteke Zoran Cvetković.                            

On je naglasio da neće biti rangiranja predstava,ali da će biti dodeljene diplome za režiju,scenografiju,glavnu i sporednu žensku i glavnu i sporednu mušku ulogu,scenski govor i kostimografiju. Žiri sastavljen od dece,predstavnika prokupačkih osnovnih škola i predstavnik prokupačkog Doma kulture,na kraju festivala odrediće kome će pripasti nagrada publike.

Žiri,koji će odlučivati kome će pripasti diplome ovog Festivala,radiće u sastavu direktorka prokupačkog Doma kulture Tijana Petrović,PR menadžer Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Natalija Milosavljević i dugogodišnji glumac Prokupačkog pozorišta Miroljub Mirović Facir.

U Bioskopu Toplica u 13.00 sati 17. oktobra nastupiće predstavnici Narodne biblioteke „Detko Petrov iz Dimitrovgrada. Oni će za učenike Osnovne škole „9. oktobar“ igrati predstavu „Rasprodaja snova“. U petak, u 13.00 sati,na programu ovog Festivala biće „Revizor“ SOU „Đorče Petrov“ iz Krive Palanke iz Makedonije. Ova predstava predviđena je za učenike srednjih škola,a istog dana u 16.30 za osnovce škole „Nikodije Stojanović Tatko“ „ Belu koridu“ izvešće predstavnici Narodne biblioteke „Jovan Popović“ iz Kikinde,ogranak „Miroslav Antić“ iz Mokrina.

DSC_8889 DSC_8908

 

Veličina slova: