Ministar kulture na Drainčevim susretima
25. avgusta 2017.
Bolnica ulaže u bezbednost
29. avgusta 2017.
Prikaži sve

Film o arhitekti Krasnovu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Rusi%20u%20Pk

Studio socijalnog filma „Vifsaida“ i filmski studio „Ruski put“ Doma ruske dijaspore „Aleksandar Solženjicin“,uz finansijsku podršku Federalne agencije za štampu i masovne komunikacije,otpočeo je snimanje jedinstvenog,prvog takve vrste,međunarodnog televizijskog filma „Graditelj Krasnov“. Film govori o istaknutom arhitekti Nikolaju Krasnovu,koji se pamti po monumentalnim građevinama u Beogradu.

Kako bi snimili materijal za film,tačnije objekat po projektu Krasnova na brdu Hisar,u Prokuplju su boravili generalni direktor studija „Vifsaida“ Filip V. Kudrjašov,član Saveza kinematografa Ruske federacije režiser Aleksej Burikin i snimatelj Dmitrij Protopopov.

– Imamo garanciju da će film o Krasnovu,po njegovom završetku biti prikazan na federalnom ruskom kanalu „Kultura“ i sputnjikovom televizijskom kanalu „Prvi obrazovni“,rekao je generalni direktor studija „Vifsaida“ Filip Kudrjašov,u razgovoru sa većnicom za kulturu u Opštini Prokuplje Milicom Erić.

On je istakao da su za potrebe filma radili na snimanju objekata na kojima je Krasnov radio u Beogradu,originalnih dokumenata,skica i projekata u Arhivu Jugoslavije,  unutrašnjosti Doma Narodne skupštine i Dvora,crkvi Sv. Đorđa na Oplencu,kao i Banji Koviljači.

Prema rečima direktora Narodnog muzeja Toplice Darka Žarića,posle emitovanja na federalnom ruskom i sputnjikovom televizijskom kanalu,ovaj međunarodni televizijski film „Graditelj Krasnov“ biće prikazan u Beogradu i Prokuplju.

Veličina slova: