Mladi talenti oduševili publiku
25. decembra 2017.
Novogodišnji pokloni učenicima
27. decembra 2017.
Prikaži sve

Gest vredan pažnje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Crvenom krstu Prokuplje, poljoprivrednik iz Gornje Rečice Ljubinko Vasiljević je poklonio 450 kilograma krompira, 100 crnog luka i 25 kilograma pasulja.

Zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović pohvalio je postupak ovog uglednog poljoprivrednika koji se već nekoliko godina bavi organskom proizvodnjom.

crveni%20krst%201

-Poljoprivredno gazdinstvo Ljubinka Vasiljevića u svojoj proizvodnji ne koristi hemijska sredstva. Voće i povrće koje on proizvodi izuzetnog su kvaliteta i traženi su na tržištu. Pomoć u namirnicama Crvenom krstu govori o humanosti ovog poljoprivrednika, rekao je Paunović.

-I pored prolećnog mraza i dugotrajne suše sa ovogodišnjim rodom povrća i voća mogu biti zadovoljan, izjavio je Vasiljević i dodao da je svojim malim gestom želeo da za Novogodišnje i Božićne praznike obraduje pojedine socijalno ugrožene  porodice.

On napominje da je ove godine imao rod od četiri tone krompira, tri crnog i dve belog luka, 15 tona kruške, dve jabuke, četiri tone  šljive i oko 800 kilograma oraha.

crveni%20krst%202

-Voleo bih kada bi moj primer sledila i druga poljoprivredna gazdinstva, jer mali poklon nekima znači mnogo, istakao je Vasiljević.     

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić zahvalio se Vasiljeviću na pomoći koju je uputio Crvenom krstu.

-U poslednjih 15 godina ovo je prvi put da nam je jedan poljoprivrednik poklonio svoje proizvode koje ćemo podeliti socijalno ugroženim porodicama, izjavio je Subotić. 

Veličina slova: