Волонтери прославили четврти рођендан
2. фебруара 2016.
Сталне контроле инспектора
4. фебруара 2016.
Прикажи све

Гест за сваку похвалу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

secer%201 secer2

 Апотека Прокупље и Саветовалиште за дијабетичаре Дома здравља Прокупља организовали су акцију бесплатне поделе 40 апарата за мерење шећера. Ове апарате добили су дијабетичари слабијег материјалног стања.

Директор Апотеке Златан Миљковић рекао је да је ово једна од низа акција које је организовала ова установа.

– Један од примарних циљева здравствeних установа је да се што више успостави сарадња за пацијентима у циљу превентивног деловања. Поделом апарата за мерење шећера желимо да сами пацијенти контролишу своје здравље и уз савете лекара предузимају адекватне мере,изјавио је Миљковић и истакао да Апотека већ наредног месеца планира да организује још једну акцију.

Реч је о набавци апарата за мерење температуре који ће се деделити Одељењу педијатрије Опште болнице Др Алекса Савић”.

secer3

Докторица у Саветовалишту за дијабетичаре Зорица Момчиловић изјавила је да је подела апарата за мерење шећера идеја руководства прокупачке Апотеке.

– Изузетно је важно да дијабетичари имају овакве апарате у својим кућама како би сами могли да контролишу ниво шећера у крви. Битно је да се на време открије ова болест како би се предузеле одговарајуће мере,рекла је она и додала да је у  Саветовалишту тренутно евидентирано 136 дијабетичара.

 Према њеним речима процењује се да на подручју прокупачке општине повећани ниво шећера у крви има близу 3.000 особа.

– Поделом апарата желимо да помогнемо пацијентима који су слабијег материјалног стања да сами контролишу ниво шећера у крви,изјавио је начелник Апотеке у Дому здравља Милан Ракић и додао да је произвођач ових апарата чувена немачка фирма “BAYER”

Сви пацијекти изјавили су да је ава акција гест за сваку похвалу.

Милорад Стојановић,који од шећерне болести болује већ скоро шест година,захвалио се Апотеци и Саветовалишту за дијабетичаре што су им бесплатно доделили апарате.

– Захвалио би се свима који су организовали ову акцију. Уз помоћ овог апарата сада нећу морати свакодневно да  идем код лекара ради мерења шећера у крви,изјавио је Стојановић и додао да би сви дијабетичари требали да се обрате Саветовалишту ради пружања акекватне медицинске помоћи.    

Величина слова: