Роман о страдању Срба у Великом рату
12. октобра 2017.
Спортски викенд
16. октобра 2017.
Прикажи све

Гимназија обележила Дан школе

gim%2013

Једна од најстаријих школа у нашем граду,прокупачка Гимназија обележила је 109 рођендан. Тим поводом ученици и наставници  школе припремили су пригодан програм,који су одржали у Народном музеју Топлице. Поред  ученика и наставника Гимназије,свечаности су присуствовали и представници других образовних и културних установа,као и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и већник за културу Милица Ерић.

gim14

-Овде смо да обележимо још један рођендан наше Гимназије. Надам се да ће за следећи 110 рођендан и велики и важан јубилеј,наша школа бити реновирана,јер као престижна образовна установа,чији ђаци редовно доносе награде са свих великих такмичења,она то и заслужује,рекао је поздрављајући присутне госте в.д.директора Гимназије Драгослав Минић. 

Прокупачки гимназијалци су за овај дан као и увек припремили богат програм. Свечаност је почела химном „Боже правде“ у извођењу хора Гимназије,којим управља професор музике Тања Цветановић,а чији чланови својој школи и граду,са најпрестижнијих такмичења,редовно доносе награде.

gim%2011

Поред тога што су добри ђаци и  музичари,ученици ове школе талентовани су и за многе друге уметности. Своје умеће и таленат на овој свечаности су показали чланови Драмског студија,Књижевне омладине,фолклорне секције. Они  су се и овај пут потрудили да достојно представе само мали  део онога што су научили у својој „другој кући“ Гимназији.

gimnayija%2015

Пре 109 година прокупачка Гимназија је отворена на иницијативу начелника у пензији Захарија Хаџи Арсића и наставила да ради као најеминентнија просветна установа целог Топличког управног округа. У прилог томе говоре одлични и запажени резултати на такмичењима из готово свих предмета,а овај дан био је прилика да се професорима и ученицима  Гимназије,који су  постигли успехе на такмичењима доделе захвалнице.

 

 

Величина слова: