Veterinari svakodnevno na terenu
14. jula 2016.
Ugostili pesnike iz Leskovca
16. jula 2016.
Prikaži sve

Gitara označila početak slavskih svečanosti


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dojcinovic2 dojcinovic%2012

Ovogodišnje slavske svečanosti Prokuplja u čast Svetog Prokopija po kome naš grad nosi ime,u kulturnom delu programa počele su poetskom pevaonicom „Lepota žica“.

Publiku u Narodnom muzeju Toplice u ime Opštine Prokuplje pozdravila je većnica za kulturu Milica Erić.

Ona se zahvalila učesnicima u programu i pozvala građane Prokuplja da i u narednim danima budu deo svečanosti,koje će trajti do 21. jula ,kada će na završnoj ceremoniji posle liturgije biti uručena i najveća priznanja Opštine Prokuplje Plaketa i pohvalnice Sveti Prokopije.

U prijatnoj atmosferi galerije Narodnog muzeja Toplice,prilagođenoj nežnom instrumentu sa šest žica,nastupio je virtuozni klasični gitarista,kompozitor,muzički publicista i pedagog Uroš Dojčinović,pred brojnim ljubiteljima gitarskog zvuka. On je Prokupčanima darivao bisere gitarske literature,a najlepše stihove srpske književnosti,ovom prilikom uz pratnju Dojčinovićeve gitare,kazivao je Srđan Živković.

Ovo nesvakidašnje,lirskim tonovima obojeno veče,pokazalo je da Prokupčani itekako vole zvuke klasične gitare i poeziju.

 Virtouz lirski mekog tona,Uroš Dojčinović je posebno zaslužan za promociju srpske gitaristike na međunarodnoj muzičkoj sceni. Ostvario je više hiljada nastupa širom sveta,brojne radio i televizijske emisije,održao više stotina stručnih predavanja,majstorskih kurseva,učestvovao u radu različitih žirija u zemlji i svetu.

Za višestruko umetničko delovanje nagrađen je sa preko 50 različitih medalja,plaketa,diploma i drugih priznanja u zemlji i svetu. Delujući kao kulturni ambasador sa svojim instrumentom,on je 1992. godine promovisan i u počasnog američkog građanina.

 

  

Veličina slova: