Министар Александар Вулин посетио фабрику „Леони“
11. маја 2016.
Витезови Карађорђеве звезде у Музеју
13. маја 2016.
Прикажи све

Година предузетништва


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

preduzetnistvo%201

Регионална привредна комора Ниш и Регионална развојна агенција Југ,у сарадњи са Општином Прокупље организовала је презентацију пројекта Владе Републике Србије „Година предузетништва 2016.године“. Осим представника РПК,Развојне агенције Југ,презентацији су присуствовали преседник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима,начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић,представници Националне службе за запошљавање-филијале Прокупље,представници Европског ПРОГРЕС-а и многобројни привредници Топлице.

На овој презентацији речено је да је Влада Србије ове године за развој предузетништва издвојила 16 милијарди динара и да ће привредницима бити упућена 33 јавна позива да учествују у додели ових средстава.

Своје програме привредницима Прокупља,Блаца,Куршумлије и Житорађа презентовали су представници Министарства трговине,туризма и телекомуникације,Министарства привреде,Развојне Агенције Србије,Националне службе за запошљавање,Европског ПРОГРЕС-а и Фонда за инвестициону делатност.

          preduyetnistvo%202          

Генерални секретар РПК Ниш Владимир Додић у свом говору је нагласио да се Влада Србије ове године определила за развој предузетништва и да разним подстицајним мерама помогне развој малих и средњих предузећа.

– Један од основних циљева помоћи развоју малих и средних предузећа је јачање предузетничког духа код предузетника и проширење постојећих  производних капацитета.

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић наглашава да је добро што је Влада Србије ову годину прогласила „Годином предузетништва“.

– Локална самоуправа је у протеклом периоду настојала да створи повољан амбијент за развој приватног предузетништва. Добро је што  власници микро,малих и средњих предузећа у реализацији својих пројеката и програма сада могу да конкуришу за доделу средстава и код надлежних министарстава. За разне привредне активности,као што су додела субвенција привредницима,обука радника,финансирање јавни радове из буџета Општине ове године планирана су средства у износу од 44 милиона динара,изјавио је Пауновић и додао да је добро што постоји интересовање многих инвеститора за отварање производних и прерађивачких капацитета у области пољопривредне производње.

Према његовим речима отварање нових производних погона на директан и индиректан начин биће запослен велик број нових радника.

Директор „Планинке“ А. Д. из Куршумлије,једног од највећих и најуспешнијих предузећа у Топлицу,Радован Раичевић наглашава да је добро што се Републичка влада определила за пружање различитих подстицајних мера за развој приватног предузетништва из разлога да би се отворила нова радна места и запослили људи.

– Средства која нуду Влада Србије за развој приватног  предузетништва је добра прилика и за топличке привреднике који на основу програма и пројеката могу да прошире своје постојеће капацитете,изјавио је Раичевић и нагласио да је ово прилика и за почетнике који желе да оснују своје предузеће. 

preduzetnistvo%203

 

Величина слова: