Prezentovani potencijali Prokuplja i Toplice
16. maja 2017.
Dve bronze za boksere
18. maja 2017.
Prikaži sve

Godina uspeha


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

akademija%20duuu%201 akademija%20duuu2

Svečanom akademijom kojoj su prisustvovali zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović,većnice Maja Ranđelović i Milica Erić,direktori domova učenika iz Novog Sada,Sremske Mitrovice,Zaječara,Niša,Aleksinca,Leskovca,Vranja,Pirota i drugih opština sa juga Srbije,direktori prokupačkih srednjih škola i mnogobrojni roditelji,obeležena je godišnjica rada Doma učenika srednjih škola u Prokuplju.

akademija3 akademijaduu4

Direktorka ustanove Jelena Vuković istakla je da su u proteklih godinu dana ostvarili izuzetne rezultate,ne samo u školskim,nego i vannastavnim aktivnostima.

– Od oktobra 1953. godine do danas,više hiljada đaka srednjih škola iz Prokuplja bilo je smešteno u Domu. Posebnu zahvalnost dugujemo utemeljivaču ustanove Dragoljubu Dabiću,bivšim radnicima i penzionerima. Bez njih ne bismo mogli niti bismo uspeli da ponudimo ovakve uslove i standarde sadašnjim i budućim generacijama učenika,rekla je ona i naglasila da su se zaposleni i učenici u proteklih godinu dana trudili da kroz razne prezentacije,radionice,priredbe pokažu vrednosti,znanje,umeće i talenat koje su pokazali građanima Prokuplja i na raznim takmičenjima.

Ona je posebno istakla značaj zaposlenih koji su dali pun doprinos da srednjoškolci imaju sve uslove za boravak dece u ustanovi.

– Radnici su roditelji,otac,majka,stariji brat ili sestra deci. Svih 140 korisnika upućeni su na vaspitače,stručne saradnike i sve zaposlene. Ponosna sam na rad svih radnika i uspehe koji ulaze u anale ovog Doma i rezultate koji su postignuti na regionalnim i republičkim domijadama ove godine.

U svom govoru Jelena Vuković posebno je naglasila doprinos nadležnih državnih organa u stvaranju dobrih uslova za rad ustanove.

– Vlada Republike Srbije svakog meseca participira u najvećem delu troškove smeštaja i ishrane učenika. Kao potvrdu i dokaz brige o uslovima rada i boravka u Domu pokazali su svojim dolaskom i obilaskom ustanove ministar prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i pomoćnik ministra prosvete zadužen za učenički standard Ljubiša Antonijević,rekla je ona i dodala da u najskorije vreme očekuje početak novih radova za još bolje uslove života i rada zaposlenih i učenika.

Na akademiji je prikazan i dokumentarni film pod nazivom Internat nekad i sad autora Dejana Dabića,sina osnivača Doma Dragoljuba Dabića. U snimanju filma učestvovali su još i Žikica Jovanović,Branislav Rosić i Aleksandar Stoiljković.

U bogatom kulturnom programu učestvovali su učenici Doma učenika srednjih škola Prokuplja.   

akademija5

Veličina slova: