Нишлије најбољи на турниру
22. септембра 2014.
Млади сликари на делу
24. септембра 2014.
Прикажи све

Годишњица рада Дома ученика средњих школа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dom%20ucenika

Запослени и ученици Дома ученика средњих школа у Прокупљу обележили су 55 година постојања и успешног рада установе. На свечаности која је одржана тим поводом били су присутни и представници ученичких домова из Суботице,Новог Сада,Београда,Вршца,Ужица,Трстеника,Врања,Лесковца,Ниша и других градова Србије.

Говорећи о раду,директор Дома ученика средњих школа у Прокупљу Мирослав Миловановић рекао је да је у протеклих неколико година много тога урађено на побољшању услова боравка и рада ученика.

– Ове године за замену кровне конструкције,кречење просторија,стављање ламината у појединим просторијама и куповину неопходне опреме утрошено је близу четири милиона динара. Од стране Министарства просвете добили смо 2,8 милиона динара,док смо остатак новца обезбедили из сопствених извора,рекао је Миловановић и додао да је интересовање за упис и боравак ученика и ове,као и претходних неколико година,било изузетно велико и да су се многи нашли испод црте.

У Дому ученика тренутно борави 140 ученика из Житорађе,Врања,Грделице,Владичиног Хана,Бојника и других градова са југа Србије. Највећи број ученика похађа Медицинску школу. Миловановић истиче да су ученици установе,осим добрих резултата у школи,имали и добар успех на разним школским и другим такмичењима широм Србије.

Поводом обележавања 55. годишњице постојања и рада Дома,заслужним појединцима додељена су признања. Помоћнику министра просвете за ученички и студентски стандард Слободану Ступару и директору Управе за заједничке послове републичких органа Зорану Трмчићу додељене су повеље. Захвалнице су додељене министру просвете и технолошког развоја Срђану Вербићу,начелнику финансијске службе за ученички и студентски стандард Министарства просвете Здравку Курчубићу и начелници за ученички и студентски стандард Министарства просвета Марини Хасановић.

За остварене резултате у ваннаставним активностима и разним такмичењима захвалнице су добили и ученици Дома Надица Маринковић,Милош Зекировић,Душан Ђорђевић,Никола Стојановић и Валентина Гогић.        

 

DSCN5405

Величина слова: