Renovira se zgrada Narodnog muzeja Toplice
22. novembra 2017.
Saniran put Drenovac-Bresničić
24. novembra 2017.
Prikaži sve

Gradi se put Jugovac-Gornje Kordince


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

put%20sela1 put%20sela2

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović sa saradnicima, danas je obišao radove na izgradnji atarskog puta Jugovac-Gornje Kordince, koji Opština Prokuplje gradi  u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ukupna vrednost radova na izgradnji putnog pravca koji povezuje više od deset mesnih zajednica ovog seoskog područja  iznosi  5, 5 miliona dinara, dok je za sanaciju puta  Drenovac-Bresničić izdvojeno oko 3,5 miliona dinara. Opština Prokuplje je za ovu investiciju iz budžeta izdvojila 5.750.000,00 dinara.

put%20sela3 put%20sela444

– Izgradnja ovog puta je od velikog značaja,  jer on povezuje  sela Jugovac, Šumarovac, Reljinac sa Gornjim Kordincem i još nekoliko podjastrebačkih sela. Posebno treba istaći njegov značaj za poljoprivredne proizvođače kojima će put omogućiti da lakše dođu do svojih imanja. Shvatamo koliko je važno da ljudi ostanu na selu i zbog toga  se trudimo da im omogućimo što bolje uslove  za život, istakao je predsednik Simonović.

put%20sela%2055 put%20sela%2066

Više od  20 godina meštani ovoga kraja pokretali su inicijativu za izgradnju  puta. Kažu da su pre godinu dana dobili obećanja od lokalne samouprave  da će im izgraditi put .

 – Nekada smo ovim putem prolazili, ali je on dugi niz godina zapostavljan, što znači da decenijama nije bio u funkciji.  Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što je ispunila obećanje, ali se nismo nadali da ćemo tako brzo dobiti put, kaže Velimir Jović iz Reljinca.

Zamenik predsednika Opštine Prokuplje, Miroljub Paunović je istakao da je izgradnja ovoga puta  jedno od nastojanja lokalne samouprave da poljoprivrednim proizvođačima omogući što bolje uslove .

-U skladu sa svojim mogućnostima  i  godišnjim programom uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta,Opština Prokuplje izdvaja sredstva i  konkuriše za  sredstva ministarstva. I ovaj put je deo naših programskih aktivnosti, sa ciljem da stanovništvu na selu obezbedimo bolje uslove za život,  istakao je Paunović.

Prema proceni izvođača radova put će biti završen u toku naredne nedelje.

put%20sela7

 

Veličina slova: