Suša smanjuje rod kukuruza
17. avgusta 2017.
Održana sednica Saveta
21. avgusta 2017.
Prikaži sve

Građani o saobraćaju u anketi


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

anketa%20o%20saobracaju 

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Prokuplje uzeo je učešće u projektu istraživanja stavova učesnika u saobraćaju u Republici Srbiji.Ovim putem se pozivaju građani da popune online anketu,koja se nalazi na sajtu Opštine Prokuplje,a koja je u potpunosti anonimna. Po završetku ankete,a na osnovu rezultata istraživanja biće definisan stav građana,kao učesnika u saobraćaju,koji će pomoći da se ubuduće preduzmu adekvatne i kvalitetne preventivne aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja u opštini Prokuplje.

Stavovima stanovništva o bezbednosti saobraćaja i rizicima u drumskom saobraćaju se u zemljama Evropske unije daje veliki značaj,kada je u pitanju analiza trenutnog stanja bezbednosti saobraćaja i planiranje budućih mera i aktivnosti za unapređenje stanja bezbednosti saobraćaja. Dosadašnja istraživanja na ovom polju su pokazala da većina učesnika u saobraćaju zna da je određeno ponašanje u saobraćaju nebezbedno ili zakonski nedozvoljeno,ali ima pogrešan stav o tome. Česti su slučajevi da učesnici u saobraćaju smatraju da neće dovesti u opasnost sebe i druge učesnike ako se ponašaju nebezbedno u saobraćaju ili ne poštuju pozitivne zakonske odredbe i sl. Zbog toga je važno istražiti stavove stanovništva i uočiti koje su oblasti najurgentnije,kada je u pitanju preventivno delovanje  i promena svesti stanovnika o značaju bezbednog učešća u saobraćaju.

Ovaj projekat je pokrenula i sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja,a istraživanje realizuje MHM-projekt d.o.o Novi Sad i Fakultet tehničkih nauka Novi Sad.

 

Link za upitnik:

httpss://goo.gl/forms/ok65SAAI1mWDrnUp1

Veličina slova: