Ученици посетили Дневни боравак „Сунце“
6. априла 2016.
ФЕДЕС почиње у среду
11. априла 2016.
Прикажи све

Грађевински материјал за најугроженије породице


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Gradjevinski%20materijal%201

Представници Удружења Рома из Прокупља и Удружења грађана Визија из Крагујевца недавно су обишли седам најугроженијих интерно расељених породица ромске популације са подручја Косова и Метохије,у циљу доделе грађевинског материјала за побољшање услова становања. Средства за овај пројекат обезбедио је UNHCR.

Председник Удружења „Рома“ Прокупље Живојин Саитовић рекао је да су они обишли угрожене породице у насељима Черкез и Табак махала.

– Након обиласка кућа у најскорије време ће се знати којим породицама ће бити додељен грађевински материјал. Вредност материјала по домаћинству износи 205.000 хиљада динара,изјавио је Саитовић и додао да ће помоћ у материјалу добити четири породице.

Заменик председника Удружења Рома Сафет Бактијаревић наглашава да овај пројекат реализују у сарадњи са Повереништвом за избеглице Општине Прокупље.

– Уз помоћ Повереништва за избеглице и након обиласка терена,желимо да помоћ добију најугроженије породице у циљу побољшања услова становања,изјавио је Саитовић и додао да Удружење 8. априла у Народном музеју Топлице,са почетком у 18 часова,организује културно-забавни програм посвећен Светском дану Рома.

Gradjevinski%20materijal%202

Величина слова: