Уручена Повеља Свети Прокопије и похвалнице
21. јула 2015.
Слободно 140 места
23. јула 2015.
Прикажи све

Градоначелник Епона честитао славу Прокупчанима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

FR13 

Градоначелник француског града Епона Ги Милер са којим је Општина Прокупље,на основу Одлуке Скупштине општине недавно успоставила сарадњу,честитао је Прокупчанима градску славу Свети Прокопије,у којој се каже:

Поштовани председниче Општине Прокупље,представници локалне самоуправе,свештенство Цркве Свети Прокопије,грађани Прокупља,

У име свих житеља града Епона  честитам вам славу града Прокупља,Свети Прокопије и желим свима вама личну срећу,успех и просперитет ваше општине.

У недавној посети Прокупљу видели смо да је Црква Светог Прокопија симбол вашег града и зато нека тај дан,окупљени у њој,обележите славу радосно,у духу православља и српске традиције.

Уверили смо се да ваш град с правом носи име свеца,какав је био Свети Прокопије,чије су мошти похрањене у самој цркви.

Руководство града Епона,али и наши грађани,међу којима је и велики број Срба,трудимо се да у обостраном интересу развијамо и успостављамо везе са Прокупљем. То ћемо чинити на плану културе и економије у циљу напретка житеља наших двеју општина. 

Још једном срећна слава.

С поштовањем,градоначелник Епона Ги Милер.

 

 

Величина слова: