Хистрион отвара „Бескрај 10 квадрата“
25. јула 2016.
Обука у фабрици Леони за још 250 радника
27. јула 2016.
Прикажи све

Хистрион отворио позоришни фестивал


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

his%2011

Временска непогода онемогућила је домаћине,Варошко позориште „Хистрион“ да премијеру представе  „Клаустрофобична комедија“ Душана Ковачевића,коју је режирао Зоран Цветковић,одигра на отвореној сцени и на тај начин прогласи почетак другог позоришног фестивала „Бескрај 10 квадрата“. То су ипак морали да  учине у биоскопу „Топлица“,али и на тој сцени су  пружили велики ужитак прокупачкој публици која воли своје,домаће глумце.

Сала биоскопа била је пуна до последњег места,а публика је са нестрпљењем очекивала да јој се најпре обрати глумац и директор Београдског драмског позоришта  Слободан Ћустић,који је у наш град стигао да пружи подршку позоришту које организује фестивал и прогласи га отвореним.

То је и учинио рекавши да је по самом доласку у Прокуље био на пријему код председника Општине Александра Симоновића,који је показао велико разумевање за културу и уметност.

his%2010

-Обрадовало ме је да ово општинско руководство има слуха за уметност. Радујем се њиховом приступу уметности и култури,односно духовности,у коју оно полаже и чува је помажући овај фестивал. Знамо сви да су култура и уметност темељ духовности,а духовност је гаранција да један народ може да опстане. Дакле ко год помаже духовност,он помаже и опстанак тог народа,рекао је између осталог Ћустић.

Он је истакао да је аматеризам веома важан у нашој култури и да је све почело са њим,те га из тог разлога треба и неговати,јер ако га укинемо,укинућемо и духовност.

-Будите подршка овом фестивалу,тако што ћете погледати представе позоришта која ће играти за вас. Уживајте у њима,ово је лепа прилика да љубитељи позоришне уметности,виде велики број различитих представа на једној позоришној сцени,позвао је Прокупчане овом приликом,директор београдског Драмског позоришта Слободан Ћустић.

На отварању  „Бескраја 10 квадрата“ био је и селектор Дејан Јовичић Јовић,који ће оцењивати представе у такмичарском делу фестивала. Он је нагласио да очекује да овај фестивал буде бољи од претходног,те да ће се то и догодити јер представе које се налазе на програму обећавају управо то.

Вечерас у 21 сат,на игралишту Дома ученика средњих школа „Хистрион“дочекује позориште из Криве Паланке из Македоније,са представом „На игла“.

his%2013 his%2014

    
Величина слова: