Завршена берба шљиве
2. септембра 2015.
Избори у Удружењу пензионера средином новембра
4. септембра 2015.
Прикажи све

Хистрион поклонио клима уређај Неуропсихијатрији


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Histrion%20bolnici

Варошко позориште Хистрион” поклонило је клима уређај Одељењу неуропсихијатрије Опште болнице Др Алекса Савић” у Прокупљу. Ову донацију је Хистрион” најавио још у мају месецу,када је по други пут у граду одиграна представа Ближи небу” Жељка Хубача. Тада је одлучено да приход од продатих улазница буде допринос позоришта овом одељењу болнице.

Подстакнути тешком драмом јунака које су тумачили,глумци су посетили Неуропсихијатријско одељење болнице и увидели да им је неопходна помоћ.

– Надамо се да ћемо овим скромним доприносом макар мало помоћи вашем раду. Желимо вам пуно успеха,са жељом да ви и ватрогасци никада немате посао,рекао је глумац Небојша Миленковић Јумба.

Поклон је примио начелник овог одељења др Бојан Данић.

– Захваљујем се Варошком позоришту и свим људима добре воље који су помогли да Одељење неуропсихијатрије добије овако вредан поклон. У протеклих пет година било је помоћи и сада су услови мало бољи,рекао је др Данић.

Одељење има 24 постеље и на њему раде три психијатра,један неуропсихијатар и један психолог,као и 14 медицинских сестара и техничара.

– Свака помоћ је добродошла,почев од пиџама и постељине за пацијенте до телевизора за дневни боравак. Ипак је,због зиме која предстоји,најхитнија санација прозора на целом одељењу,истакао је др Данић.

Према његовим речима,посла има,а особље се труди да помогне свима којима је то потребно. То су углавном људи из растурених породица,који на овом одељењу налазе утеху,помоћ и мир. На годишњем нивоу се само десетак пацијената пошаље у Психијатријску болницу у Топоници. Др Данић као посебан успех истиче то што пацијенти имају велико поверење у особље.

– Најчешће се дешава да буду два пута годишње хоспитализовани,када дође до погоршања њиховог стања. Велики је успех што нема потребе за њиховим задржавањем. Трудимо се да радимо на њиховој социјализацији,да не буду институционализовани и затворени,већ да што пре преброде своје тешкоће и укључе се у друштво,рекао је др Данић.

Болница и Варошко позоришто Хистрион” показали су интересовање за наставак сарадње,па је тако могуће да ће и пацијенти овог одељења имати прилике да погледају представу или пак да буду учесници неке књижевне вечери.

Величина слова: