Krstić nagrađen u Svojnovu
6. septembra 2016.
Kontrolisanom proizvodnjom povećava se prihod
8. septembra 2016.
Prikaži sve

Hlorisanje protoka pumpne stanice


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

hlorisanje1 

Radnici Instituta za javno zdravlje Niš počeli su proces hiperhlorisanja vodovodne instalacije na novoj pumpnoj stanici  u naselju Garić. Nakon probnog rada koji je potvrdio potpunu tehničku ispravnost,predstoji i zvanično puštanje u rad novog vodosistema.

 -Danas se radi hiperhlorisanje potisnog cevovoda rezervoarskog prostora i distributivne mreže. Sutradan je predviđeno   ispiranje  vodovodne mreže i analiza uzorka od strane Instituta za javno zdravlje Niš,kazala je Radmila Perić iz JKP „Hameum“  i istakla da će novi vodosistem i zvanično biti pušten u rad nakon dobijanja  rezultata analize i svih potrebnih saglasnosti nadležnih inspekcijskih službi. 

hlorisanje2

 Meštani ovog dela naselja Garić su se  do sada snabdevali  vodom iz sopstvenih izvorišta,koja nisu tehnički ni bakteriološki kontrolisana.

Lokalna samouprava prepoznala je ovaj višedecenijski problem  i potrudila se da i pored teške materijalne situacije izdvoji sredstva i omogući izgradnju nove pumpne stanice čija je vrednost oko 15 miliona dinara.  Time će  400 domaćinsta dobiti zdravu,pijaću vodu,a moguće je proširenje korisnika za još oko 500 domaćinstava.Nova pumpna stanica potpuno je tehnički opremljena,sadrži dve pumpe od po 18,5 kilovata. Protočna moć pumpe je 6,1 litar u sekundi,što omogućava nesmetano i redovno vodosnabdevanje. Prema rečima nadležnih u JKP „Hameum“,nova pumpna stanica je do sada dva puta puštana u probni rad,koji je pokazao potpunu  tehničku ispravnost cevovoda i rezervoara.

 

 

Veličina slova: