Ogrev za najsiromašnije porodice
27. decembra 2016.
Op
28. decembra 2016.
Prikaži sve

Interes građana na prvom mestu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Dejan%20Lazic

Intervju: Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić

Kako ocenjujete rad Skupštine u protekloj godini?

– Nisam siguran da mogu objektivno da ocenim rad Skupštine,jer kao predsednik ne mogu a da ne budem u nekima stvarima subjektivan. Siguran sam da neki odbornici,pa i deo javnosti neće deliti moje mišljenje. Sa jedne strane sam zadovoljan kako je Skupština funkcionisala u 2016. godini. Mislim da smo uspeli da putem govornice predstavimo sve naše različitosti i da je to u 90 odsto slučajeva bilo primereno. Ponosan sam na činjenicu da smo neke odluke doneli jednoglasno. Glasali smo za interes građana,mimo interesa politike i stranaka,što je odlika ovog skupštinskog saziva i zato ne mogu da ne budem zadovoljan. S druge strane,nezadovoljan sam,doduše retkim,zloupotrebama skupštinske govornice. Možda je malo više trebalo da pričamo o dnevnom redu,a malo manje o politici,ali prosto je nemoguće ponekad ne tolerisati neka mala iskakanja.

 

Koliko su odbornici bili zainteresovani za rešavanje konkretnih problema i da li su svojim radom doprineli njihovom rešavanju?

– Zadovoljan sam zalaganjem odbornika koji su svoju zainteresovanost dokazali učešćem u diskusijama,konstruktivnim predlozima,kao i učešćem u radu stalnih skupštinskih komisija. Nadam se još boljem radu u narednoj godini i učešću odbornika u kreiranju i donošenju svih bitnih odluka koje utiču na bolji život građana Prokuplja.

 

Koje su najvažnije odluke koje su tokom godine odbornici razmatrali i usvojili,a koje su znatno uticale na poboljšanje života građana?

– Za mene kao predsednika Skupštine opštine,sve odluke koje su u prethodnom periodu donete su jednako bitne za funkcionisanje Opštine i kvalitetniji život građana Prokuplja. Jednostavno,odluke ne delim na bitne i nebitne,nego se staram da budu donete na vreme,u skladu sa važećim zakonskim propisima i da,naravno,budu što kvalitetnije.

 

Da li je bilo konstruktivne saradnje i sa opozicionim odbornicima u cilju ostvarivanja planova za bolji život građana naše Opštine?

– Sa svojim saradnicima trudio sam se da saradnju sa opozicionim odbornicima podignem na viši nivo,a sve u cilju kvalitetnijeg rada Skupštine. Smatram da su svi odbornici predstavnici građana koji su ih glasali,pa tako i svi imaju pravo i obavezu da uzmu učešće u kreiranju i kontroli skupštinskih odluka. Zadovoljan sam što se velika većina odbornika,kako pozicionih,tako i opozicionih,odazvala našem pozivu za saradnju i stvarno dala svoj doprinos u radu. Naravno,uvek postoji prostor za poboljšanje nivoa učešća odbornika u predlaganju i donošenju odluka,tako da očekujem od svih odbornika da interese građana stave ispred stranačkih interesa.  

 

Šta želite da poručite građanima Prokuplja na kraju godine?

– Na kraju ove kalendarske godine poželeo bih građanima Prokuplja da im godina novih izazova koja je pred nama donese zdravlje,ličnu sreću i uspeh na porodičnom i poslovnom planu. Nadam se da će naše zajedničke želje i trud doneti plodove kojima ćemo moći da budemo zadovoljni i koji će nas ispuniti osećanjem da smo napravili barem jedan mali korak ka boljoj,zajedničkoj budućnosti.

 

Još jednom želim svima srećnu i uspešnu 2017. godinu. 

Veličina slova: