Ојачавање бедема на градском гробљу
9. новембра 2016.
У Прокупљу обележен Дан примирја
11. новембра 2016.
Прикажи све

Интервенцијама током ноћи спречене поплаве

inter%2024

Општински штаб за ванредне ситуације синоћ је одржао састанак,након којег се кренуло у обилазак критичних подручја на територији општине Прокупље.

-Обиласком терена уочено је да на једном делу бедема у Липарској улици продире вода. Одмах смо алармирали припаднике Одељења за ванредне ситуације и раднике Јавног комуналног предузећа „Хаммеум“,као и овлашћене фирме које располажу потребном механизацијом. У рекордном року подигнут је нови бедем,чиме је спречено  продирање воде у ово насеље,изјавио је командант Општинског штаба за ванредне ситуације,председник Општине Прокупље,Александар Симоновић.

Према његовим речима,истовремено са друге стране реке Топлице,у насељу Мала Губа,такође је дошло до продирања воде и пробијања бедема. Око 50 људи,радници ЈКП „Хаммеум“ ,заједно са мештанима овог насеља,успели су да благовремено ојачају бедем џаковима са песком и зауставе  даље продирање воде.

У току интервенције,према наводима команданта Штаба за ванредне ситуације Александра Симоновића,река Топлица достигла је водостај од 2,20 метара,што је и највиши водостај од када је речно корито проширено и прочишћено радовима 2015. године.

Висок водостај,око 2 метра,био је и током ноћи,тек у јутарњим сатима почео је да опада и тренутно износи 1,70 метара. Ситуација је стабилна услед престанка падавина,међутим,због најаве падавина  у наредна два дана,дежурства,приправност и максимално ангажовање свих учесника у акцији одбране од поплава и даље је на снази.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације,председник Општине Прокупље,Александар Симоновић  се овом приликом захвалио припадницима Одељења за ванредне ситуације Прокупља и Ниша, радницима и руководству ЈКП „Хаммеум“,као и грађанима који су  брзом интервенцијом спречили изливање реке Топлице и заштитили домаћинства на критичним подручјима.

inter%2025

Величина слова: