Предавања о превенцији рака грлића материце
4. фебруара 2016.
Нови апарат за операцију катаракте
8. фебруара 2016.
Прикажи све

Изградња спомен-обележја Гвозденом пуку


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Spomenobelezje

У Општини Прокупље данас је одржан први састанак Организационог одбора за изградњу спомен-обележја Другом пешадијском пуку „Књаз Михаило“ у Прокупљу.

Састанку су присуствовали председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,већница за културу Милица Ерић,представници Војске,Цркве,Народног музеја,удружења и организација које су укључене у активности за реализацију ове вишедеценијске иницијативе.

Општина Прокупље је на последњој седници СО донела одлуку о изградњи спомен-обележја јунацима чувеног Гвозденог пука и образовала Организациони одбор,чији је председник начелник Топличког округа др Небојша Вукадиновић.

Он је овом приликом изразио захвалност на указаном поверењу и истакао да је први корак у реализацији овог комплесног задатка дефинисање активности у овој години,као и утврдити календар и рокове за њихову реализацију.

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић је рекао да ће локална самоуправа финансирати све активности за изградњу споменика славном Гвозденом пуку и изразио наду да ће многи донатори,друштва и појединци дати свој допринос,како би се сви заједно,у духу вере и традиције,одужили нашим прецима.

– Надам се да ће овај састав Организационог одбора извршити постављени задатак,да изградњом овог спомен обележја отргнемо од заборава проливену крв,жртве,  целокупан допринос за слободу Топлице и Србије. Иницијатива за изградњу спомен-обележја покренута је од стране  3. бригаде Копнене војске Србије. Скупштина је донела Одлуку и сада смо ту да даље активности усмеравамо,како бисмо до 12. октобра 2018. године,у парку на Железничкој станици,изградили споменик славним јунацима на месту одакле су кренули у своју епопеју,рекао је председник Пауновић.

На данашњем састанку формирани су радни тимови задужени за конкретне активности,договорено је да наредни састанак Организационог одбора буде одржан 23. фебруара у 11 сати. Након добијања сагласности од надлежних министарстава кренуће и јавне набавке,како би се убрзала динамика предстојећих активности везаних за идејно решење изградње спомен-обележја Другом пешадијском пуку „Књаз Михаило“. 

Spomenobelezje%201 Spomenobelezje%202

Величина слова: