Традиционално на Тргу топличких јунака
10. јануара 2017.
Снег очишћен – ђаци поново у школи
12. јануара 2017.
Прикажи све

Изложба нових књига у библиотеци


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ognjanovic%20biblioteka%20 biblioteka%20111

Захваљујући средствима Општине Прокупље,Народна библиотека „Раде Драинац“ је у 2016. години набавила  3000 нових књига.

-Годишња набавка у 2016. години била је већа у односу на раније годишње набавке и три пута. То смо успели захваљујући разумевању нашег оснивача Општине Прокупље,што је свакако добра вест за наше чланове. Приликом набавке руководили смо се жељама наших корисника на основу анкете коју смо спровели пре саме набавке,рекао је на изложби нових књига в.д. директора Народне библиотеке „Раде Драинац“ Драган Огњановић.

biblioteka biblioteka11

Већница за културу Општине Прокупље Милица Ерић је овом приликом истакла да се локална самоуправа потрудила да изађе у сусрет потребама чланова прокупачке библиотеке и да ће тако наставити и убудуће.

-Веома је важно имати ово благо,које се данас налази у нашој библиотеци. Општина Прокупље ће увек одвајати значајна средства за нове књиге и најактуелније наслове,тако да  наши суграђани могу међу првима да прочитају најтраженије домаће и светске писаце,истакла је већница Ерић и додала да ће у 2017. години,за набавку нових књига локална самоуправа издвојити милион динара из буџетских средстава,а сама библиотека сто хиљада динара из сопствених средстава.

biblioteka2 biblioteka3

Огњановић каже да се нада да ће број нових књига у овој години  достићи цифру од 4500 књига,како би се приближили предвиђеном стандарду за библиотеку каква је „Раде Драинац“.

 Овом набавком у прокупачку библиотеку стигле су различите енциклопедије и најчитаније дечије књиге,комплети лектира од првог до осмог разреда,као и популарне књиге за децу,почев од сликовница,па све до авантуристичких романа.

-Неке књиге смо набавили и на основу сазнања наших књижњичара,који раде непосредно са књигама. То су књиге за најшири читалачки круг. Међу најтраженијима су романи,научна фантастика и публицистика. Врло је велики избор нових књига,изашлих у 2016. години,које ми нисмо имали до сада . Први пут смо у прилици да неку сајамску понуду имамо без кашњења у истој години,нагласио је в.д. директора Драган Огњановић и позвао све оне који воле књигу да дођу у библиотеку и потраже неку нову књигу,коју су можда желели да прочитају,а досад нису имали прилику.

На овој изложби заступљени су само неки најактуелнији наслови издавачких кућа „Лагуна“,„Вулкан“,„Геопоетика“,„Евробук“,„Креативни центар“,„Пчелица“,Школица“,„Књига комерц“ и други.   

 biblioteka%2092

     

Величина слова: