Уређена Стражавачка улица
27. новембра 2017.
Публика одушевљена евергрин концертом
29. новембра 2017.
Прикажи све

Изложба о улици „Рингаштрасе“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Народни музеј Топлице у сарадњи са Аустријским културним форумом при амбасади Аустрије у Београду, приредио је документарну изложбу под називом „150 година бечке улице Рингштрасе“.  У галерији „Божа Илић“, у присуству заменика председника Општине Прокупље Мирољуба Пауновића и већнице за културу Милице Ерић, изложбу је отворио директор Аустријског културног форума у Београду Јоханес Иршик.

austrija1 austrija2

„Рингштрасе“ је једна од најлепших и најнеобичнијих улица у свету. Градска кружница испуњена монументалним здањима подигнутим у златно доба. Пројектована је са циљем да се сједине аристократски луксуз и грађански комфор, али и да се надмаше чувени француски булевари.

Ова монументална улица дуга је 5,2 километра и данас представља живи центар главног града Аустрије, окосницу света и пулсирајућу саобраћајницу.

astrija3 austrija4

Посетиоци изложбе „150 година бечке улице Рингштрасе“, моћи ће да се упознају са историјом грађевинских радова, њеним изгледом током година, почев од отварања 1865. до 1913. године, када је овај велики и гламурозни пројекат завршен.

Величина слова: