Stručni tim za zaštitu žrtava nasilja
2. juna 2017.
Obeležen Dan policije
6. juna 2017.
Prikaži sve

Izložba priozvoda od višnje i Naučni skup


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

dani%20visnje%205_6

 Na današnjoj sednici Organizacionog odbora privredno-turističe manifestacije Dani višnje 2017. i 12.Toplički sabor višnjaragovorilo se o aktivnostima koje će se organizovati u okviru ove dve manifestacije.

U organizaciji Opštine Prokuplje Dani višnje 2017 održaće se 30.juna u Prokuplju,a 12. Toplički sabor višnjara 1. i 2.jula u Velikoj Plani.

– Jedan od ciljeva ovih tradicionalnih privredno-kulturnih manifestacija je promocija prokupačke opštine,privrednih,turističkih i kulturnih potencijala,a posebno proizvodnja kvalitetne oblačinske višnje,rekao je predsednik Organizacionog odbora i zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović i dodao da je tokom obeležavanja ovih manifestacija planiran bogat privredni i kulturni program.

Izložba gotovih proizvoda od višanja i drugih poljoprivrednih proizvoda,etno i domaće radinosti,prezentacija poljoprivrednih mašina i bogat kulturni program su aktivnosti koje će obeležiti ovu privredno-turističku manifestaciju.

Na sastanku su dogovorene i teme Naučnog skupa na kome će govoriti eminentni predavači sa Visoke poljoprivredno-prehrambene škole stukovnih studija kao i Poljoprivredno stručne službe Opštine Prokuplje.

Značaj i razvoj zadrugarstva i subvencije namenjene poljoprivrednicima,Značaj i primena standarda u proizvodnji i preradi voća i Primena mehanizacije u proizvodnji višnje su teme o kojima će govoriti poljoprivredni stručnjaci proizvođačima višnje u okviru ovogodišnje manifestacije  Dani višnje u Prokuplju.    

Veličina slova: