Подршка привредном развоју Прокупља
15. јуна 2017.
Глумци у хуманитарној акцији
19. јуна 2017.
Прикажи све

Изложба „Топлички устанак“ на Калемегдану

 muzej%20izlozba%20na%20otvorenom

Како би житеље нашег главног града и његове посетиоце упознали са значајем важног и јединственог историјског догађаја,какав је Топлички устанак,Народни музеј Топлице и Музеј жртава геноцида из  Београда су приредили  изложбу „Топлички устанак 1917. године“ на Калемегдану у Београду.

-Ово је први пут да излажемо на отвореном у нашем главном граду. Повод за организовање овакве изложбе је свакако стогодишњица Топличког устанка,јединственог историјског догађаја у нашој земљи,али и целој Европи у време Великог рата,рекао је директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић и додао да су на петнаест паноа представљена документа и фотографије,које су најзначајније за овај народни устанак,једини такав у тада поробљеној Европи.

Сарадња Музеја жртава геноцида из Београда и Народног музеја Топлице биће настављена и убудуће заједничким промоцијама. Прва таква догодиће се 26. јуна,када ће прокупачки музеј београдској публици у Дому војске представити књигу историчара Петка Маријановића „Топлички устанак“ и први број „Топличког зборника“.   

Величина слова: