Obeleženo 200 godina od smrti Karađorđa
4. avgusta 2017.
Velika zainteresovanost za predavanja
8. avgusta 2017.
Prikaži sve

Još pedeset mesta za srednjoškolce


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Gimnazija

 Prokupački svršeni osnovci,koji se nisu upisali u prvom upisnom krugu u srednju školu,to će moći da učine u drugom,koji će biti održan u avgustu. Slobodnih mesta za sve one koji se iz različitih razloga već nisu upisali  ima u poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“,tehničkoj „15. Maj“ i Gimnaziji,dok je u medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“ predviđen broj u svim obrazovnim profilima već popunjen u prvom upisnom krugu.

U Gimnaziji na društveno-jezičkom smeru ima još 15 slobodnih mesta,a na prirodno-matematičkom  šest. Tehnička škola „15. maj“ u drugom upisnom krugu upisaće na četvorogodišnjem obrazovnom profilu još 10 elektrotehničara procesnog upravljanja.

U poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ na četvorogodišnjim obrazovnim profilima ima još 19 slobodnih mesta i to za 12 poljoprivrednih  i 7 prehrambenih tehničara.

-Zbog velikog interesovanja dece i za obrazovne profile na trećem stepenu i to za pekara i rukovaoca-mehaničara poljoprivredne tehnike,u koje smo do sada u kombinovanom odeljenju upisivali po 15 učenika,postoji mogućnost da se to promeni u korist dece. Nadamo se da ćemo već u drugom upisnom krugu moći da upišemo po 30 pekara i rukovaoca-mehaničara i samim tim dobijemo dva odeljenja. Školska uprava u Nišu je upoznata sa ovim velikim interesovanjem i očekujemo da će nam to i biti odobreno pre samog upisa u avgustu,rekla je profesor stručnih predmeta u poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović selja“ Milica Đokić.

                       prijemni

Polaganje završnih ispita u drugom upisnom krugu biće obavljeno 21. 22. i  23. avgusta i to u Školi za obrazovanje odraslih u Prokuplju i u Kuršumliji.   

Veličina slova: