Спортски викенд
31. октобра 2016.
Изложба слика у холу биоскопа
2. новембра 2016.
Прикажи све

Караван запошљавања у Прокупљу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Национална служба за запошљавање – Филијала Прокупље почела је реализацију нове пилот услуге  Каравани запошљавања,која се  спроводи у оквиру пројекта „ЕУ помоћ теже запошљивим групама“,а финансира се средствима Европске уније.

Slika%20karavan%20038

Услуга Каравани запошљавања усмерена је ка незапосленим лицима која живе у руралном подручју и која због удаљености,лошег здравственог стања,недостатка материјалних средстава,  или из било којег другог разлога нису у могућности да користе услуге Националне слуге за запошљавање.Караван запошљавања у Прокупљу  кренуо је 28. октобра ,а његова прва дестинација била је прокупачко насеље Житни Поток,до којег се због лошег пута и удаљености од тридесетак километара тешко долази.

 – Караван запошљавања је нова  мера коју спроводи  НСЗ у сарадњи са локалном самоуправом,  а финансира је Европска унија у оквиру Пројекта ИПА 2012. Планирано је да овом услугом буде обухваћено   5000 лица у Србији,односно око109 лица на територији Топличког округа,изјавила је Љиљана Стојановић,сааветник за правну помоћ НСЗ  Прокупље.

Према њеним речима,мобилни стручни тим  НСЗ  ће у сарадњи са  Општином Прокупље,  омогућити и организовати заједнички обилазак терена. Након Житног Потока,предстоји обилазак других  села Топлице,као што су Мачковац,Крушевица и друга удаљена планинска села до којих се тешко стиже.    За рад на терену НСЗ је обезбедила потребан број стручних лица као и техничку опрему,док је локална самоуправа обезбедила   просторије за рад као што су канцеларије Месних заједница,школе,зграде Домова културе и други адекватни објекти.

 Реализацијом ове нове пилот услуге, Европска унија помаже унапређење политике запошљавања и смањење незапослености у Србији. Приоритетне циљне групе су особе са инвалидитетом,расељена и избегла лица,Роми,млади,као и остала лица из категорије теже запошљивих лица.

 

 

 

Величина слова: