Удружење обележило своју славу
6. маја 2016.
Вечерас почиње Фестивал кратког филма
10. маја 2016.
Прикажи све

Колико потрошачи читају декларације?

 potrosaci%20danas

Председница Организације потрошача Прокупље,Снежана Апостоловић,организовала је трибину поводом истраживања на тему шта чини исхрану и о чему водимо рачуна када купујемо храну.

 Према речима председнице Центра потрошача Србије,Вере Вида,упитник који су попунили учесници трибине омогућава да што ближе сазнамо колико разумемо садржаје и значење нутритивних таблица  на производима.

У оквиру дискусије  закључено је да Прокупчани једу прилично здраву храну,углавном из домаће производње,за разлику од становника великих градских средина који су принуђени да храну набављају у супермаркетима.

-Данас смо у Прокупљу,као и у још седам градова организовали анонимну анкету како би прикупили податке о томе какве су нам навике у исрани,шта подразумевамо под здравом исхраном и како  бирамо намирнице које купујемо. Такође нас занима колико грађани  читају декларације на производима  и колико разумеју оно што  на њима пише,казала је психотерапеут Ружица Маџаревић.

Према њеним речима,  Центар потрошаћа Србије ће на основу  анализе  овог истрађивања  организовати  одређене акције  у циљу едукације грађана  о овој теми. 

Величина слова: