Proširenje ulične rasvete
23. avgusta 2017.
Dobar kvalitet grožđa
25. avgusta 2017.
Prikaži sve

Komisija procenjuje štetu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kukuruz%20111

Višemesečna suša praćena visokim temperaturama nanela je velike štete ratarskim i povrtarskim kulturama i zasadima voća. Zbog toga je nedavno formirana stručna komisija koja će proceniti štete koje su prokupački poljoprivrednici pretrpeli usled nedostatka padavina.

– Visoke temperature,koje su u pojedinim periodima jula i avgusta iznosile i do 40 stepeni,nanele su veliku štetu ratarskim i povrtarskim kulturama i voćarima. Zbog toga je Opština Prokuplje formirala komisiju sa zadatkom da izvrši procenu štete,izjavio je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović dodavši da su članovi komisije svakodnevno na terenu.

Prema njegovim rečima,u najskorije vreme komisija će nakon obilaska prokupačkih njiva pod zasadima kukuruza i povrtarskih kultura i voćnjaka proceniti kolike su štete usled dugotrajne suše.

– Nakon procene štete obratićemo se nadležnim državnim organima i Kancelariji za javna ulaganja radi pružanja adekvatne pomoći poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpeli materijalne štete zbog vremenskih (ne)prilika u prethodnom periodu,rekao je Paunović.   

Veličina slova: