Nagrada „Drainac“ pesniku Milošu Jankoviću
3. jula 2014.
Preventivne mere zaštite od požara
7. jula 2014.
Prikaži sve

Koncert pijanistkinje Marije Timotijević


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pijanistkinja 

Na veliko zadovoljstvo prokupačke publike i poštovalaca klavirske muzike,pijanistkinja Marija Timotijević,održala je koncert u Narodnom muzeju Toplice.

            Ova mlada i nadarena pijanistkinja je ovom prilikom istakla,da joj je posebno drago da svoj novopripremljeni klavirski koncert za novu sezonu,najpre može da predstavi svom rodnom gradu.

            – Odlučila sam da se publici u zemlji i inostranstvu predstavim Bahovom Partitom  No. 2,koja prema mišljenju muzičkih stručnjaka predstavlja drugačiju muziku od one koju smo najčešće navikli da čujemo iz Bahovog bogatog opusa. Svirala sam i „Čakonu“ kompozitora Safie Gubaidulina,koja je svojim muzičkim stvaralaštvom obeležila šezdesete godine 20. veka,naglasila je Marija Timotijević,dodajući da ovo delo do sada nije izvođeno u našoj zemlji,te je ovo veče bila i svojevrsna premijera.

            Za samu završnicu koncerta Marija je za ljubitelje klavirske muzike sačuvala Rahmanjinovu Sonatu No.2,a publika je ovom prilikom izrazila želju da ovu mladu pijanistkinju češće vidi u svom rodnom gradu.

            Svoje muzičko obrazovanje Marija Timotijević je započela u Prokuplju. Odsek za klavir Srednje muzičke škole „Kornelije Stanković“ završila je u Beogradu gde je i diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti na Odseku za klavir.

 

Ova naša Prokupčanka,kojom se svi ponosimo,dobitnica je više od 20 prvih nagrada na republičkom i međunarodnom nivou u Srbiji. Nastupala je u mnogim gradovima naše zemlje i sveta. Sada je student doktorskih studija.

Veličina slova: