Prezentovani potencijali Prokuplja i Toplice
16. maja 2017.
Dve bronze za boksere
18. maja 2017.
Prikaži sve

Koncert, promocija knjige i arheološka postavka


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 evergrin(2)

U okviru programa manifestacije „Muzeji Srbije deset dana od 10 do 10“,Narodni muzej Toplice je za danas,pripremio još jednu muzejsku učionicu za osnovce,u kojoj će se upoznati sa tim šta je to muzej i šta se čuva u njemu. Njen početak zakazan je za 13 časova i 30 minuta.

Za sat vremena na istom mestu prokupački osnovci će kroz praktičnu učionicu učiti o srpskim narodnim nošnjama. Javni čas koji nosi nazi „Svetlost kroz nauke“,koji je pripremila Osnovna škola „Milić Rakić Mirko“ biće održan u 17 časova.

Ljubitelje poezije u 19 časova na istom mestu očekuje promocija zbirke pesama i eseja „Erinerung“,autora Ilije Fonlamova Franciskovića iz Niša,prvog laureata Međunarodne nagrade za poeziju „Venac-Vijenac-Venec“. Organizator ove promocije je Književno društvo „Rade Drainac“. Koncert Muzičke škole „Kornelije Stanković“,koji svake godine napuni galeriju muzeja do poslednjeg mesta,biće održan u 20 časova.

Četvrtak 18. maj,Međunarodni dan muzeja,ispunjen je interesantnim dešavanjima još u prepodnevnim časovima. Tako će u 11 časova zainteresovani moći da čuju predavanje istoričarke Marije Petrović na temu „Žene u Topličkom ustanku 1917. godine“. Već sat vremena kasnije biće otvorena postavka „Arheološka nalazišta opštine Prokuplje“. Povodom Međunarodnog dana muzeja u 17 časova,direktor Darko Žarić razgovaraće sa posetiocima o tome šta bi želeli da vide u našim galerijama.

Poetsko-muzičko veče u 18 časova organizuje poljoprivredna škola „Radoš Jovanović Selja“,pod nazivom „Izgrejala sjajna mesečina“. Ovaj dan biće završen još jednom poetsko-muzičkom večeri,koju je pripremio  Dom učenika srednjih škola u Prokuplju.Ono je zakazano za  20 časova.   

Veličina slova: