Уручена Повеља Свети Прокопије и похвалнице
21. јула 2015.
Слободно 140 места
23. јула 2015.
Прикажи све

Концертом Цакане завршене славске свечаности


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Cakana%201 DSC_0479

Поводом обележавања градске славе Свети Прокопије,синоћ је на Тргу топличких јунака одржан концерт естрадне уметнице Драгице Радосављевић Цакане,којим су и завршене овогодишње славске свечаности.

Топло јулско вече и свечана атмосфера која се у Прокупљу осећала целог дана,окупила је преко хиљаду грађана из целе Топлице,да касно после поноћи уживају у музици разноврсних жанрова.

Прокупчане,председника Општине Мирољуба Пауновића и већницу за културу Милицу Ерић,као и  цело општинско руководство поздравила је Драгица Радосављевић Цакана и честитајући славу пожелела много успеха на свим пољима.

Cakana%204 Cakana%202

– Желим да вас ваш заштитник,Свети Прокопије увек штити и помаже на путу да својим грађанима обезбедите боље услове за живот и да Прокупље буде место из којег неће одлазити млади људи,казала је Цакана и својим песмама подигла ионаку врућу атмосферу у центру града. Заједно са гошћом многобројни грађани,како старији,тако и најмлађи љубитељи народне музике,певали са „Еј драги,драги,“ „Ајде Јано“,„Мој голубе“,песме са Космета,као и новијег музичког жанра.

У оквиру културно-забавног програма завршне славске вечери,наступили су и млади,талентовани извођачи народних песама,који су освојили награде на овогодишњем Фестивалу дечјег стваралаштва „ФЕДЕС“.

Cakana%205 Cakana%207

Првонаграђена Анђела Здравковић извела је нумеру „Надојна“,другопласирана Теодора Станојевић песму „Пуче пушка“,док је Стивен Демировић,као добитник треће награде ФЕДЕС-а,отпевао песму „Стани,стани Ибар водо“.

Извођаче је током вечери пратио оркестар Дома културе под управом Бобана Костића,а Прокупчани су,такође,уживали у инструменталним композицијама  које су извели ови врсни музичари.

До касно после поноћи грађане је забављао локални састав „Дон Вито бенд“,чиме су и завршене овогодишње славске свечаности у Прокупљу.

Cakana%206 DSC_0554

Величина слова: