Почаст стрељаним родољубима
22. фебруара 2016.
Већина возача се придржава прописа
24. фебруара 2016.
Прикажи све

Континуирана обука пчелара


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pcelari%2012

Удружење пчелара “Пчелица” организовало је предавање на којој су др Владимир Пејчић и Верица Михајловић из Удружења пчелара “Топлички цвет” из Житорађе говорили о исхрани и заштити пчела.

Према речима предавача крај зиме је период када се строго води рачуна о заштити пчелињих друштава од разних вируса и исхрани пчела.

– Почетак пролећа је период нагле вегетације. Због тога је неопходно посебну пажњу посветити начину исхране и избору локације за смештај кошница. Само здрава и природна храна омогућује добар и квалитетан мед и друге производе од меда,речено је на саветовању и наглашено да пчелиња друштва треба заштитити од разних болести.

Председник прокупачког Удружења пчелара “Пчелица” Вукић Јоксимовић истиче да је континуирана обука пчелара неопходна из разлога што су и у овој области присутне сталне промене.

– Пчеларство је грана пољопривреде где се свакодневно уводе новине. Због тога је неопходно да се на предавањима,од стране еминентних стручњака и пчелара,наши чланови упознају са новим технологијама рада у пчелињацима,изјавио је Јоксимовић и додао да је један од главних циљева ових предавања добијање доброг и квалитетног меда и других производа.    

pcelari%2011

Величина слова: