Нова апотека у Прокупљу
23. септембра 2014.
Прокупчани други у Будви
25. септембра 2014.
Прикажи све

Крај лова на препелице


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Ловци Ловачког удружења „Топлица“ у Прокупљу за неколико дана ће завршити овогодишњу ловну сезону на препелице. Ловна сезона на ову дивљач почела је 3. августа и трајаће до 28. септембра.

– Након завршетка ловне сезоне на препелице,од 5. октобра почиње лов на дивље свиње. Процењује се да у ловишту удружења,које се простире на површини од 61.474 хектара,има око педесетак дивљих свиња,рекао је управник Ловишта „Топлица“ у Прокупљу Владан Лазић и додао да се пре почетка сезоне лова тачно зна колико се може одстрелити крупне дивљачи.

Према његовим речима,током трајања сезоне лова на препелице у прокупачким ловиштима било је и десетак ловаца из Италије који су,осим лова на препелице,имали и дресуру паса птичара на јеребице.

– И поред сталних дежурстава,током лова на препелице евидентирана су и два случаја криволова,рекао је управник и додао да ће се током отварања лова на крупну дивљач појачати дежурства у циљу спречавања бесправног лова. 

 

upravnik%20lovista%20Vladan%20Lazic

Величина слова: