Polet među čitaocima
2. decembra 2014.
Značajne ličnosti Toplice
4. decembra 2014.
Prikaži sve

Kreću radovi na izgradnji terena za male sportove


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSC_0504 DSC_0489

Ministarstvo prosvete,nauke i tehnološkog razvoja,Sektor za učenički i studentski standard,za realizaciju određenih projekata Domu učenika srednjih škola u Prokuplju odobrio je 6.960.000 dinara. Deo sredstava biće utrošen za izgradnju teniskog terena i terena za male sportove.

– Za izgradnju igrališta za mali fudbal,košarku,odbojku i rukomet,kao i teniskog terena izdvojeno je 3,6 miliona dinara. Budu li vremenske prilike povoljne,očekuje se da radovi budu završeni do kraja ove godine,rekao je direktor Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Miroslav Milovanović i dodao da bi tokom proleća naredne godine na ovim igralištima trebalo da krene izgradnja tribina,zašta će biti izdvojeno 1,8 miliona dinara. Za kupovinu neophodne opreme za početak rada pekare izdvojeno je 1,2 miliona dinara.

– U kuhinji se dnevno pravi blizu 600 obroka. Ishranu u Domu,osim 140 korisnika,koristi i blizu 100 studenata Visoke poljoprivredno-prehrambene škole strukovnih studija koji se finansiraju iz budžeta,rekao je direktor i naglasio da se određene vrste peciva prave u njihovoj pekari.

Fond za poboljšanje energetske efikasnosti ustanovi je odobrio 2,8 miliona dinara. U cilju bezbednosti đaka na ugradnju protivpožarnih uređaja biće utrošeno 560.000 dinara.

– Osnovni cilj realizacije svih dosadašnjih i budućih projekata je poboljšanje uslova rada i boravka srednjoškolaca i zaposlenih u Domu,izjavio je direktor Milovanović.  

DSC_0492 DSC_0497

Veličina slova: